Mersin’de geçirdikleri kaza sonucunda beyin ölümleri gerçekleşen iki kişinin organları, Mersin, Adana ve Gaziantep’te organ bekleyen 7 kişiye hayat verdi. İki vatandaştan alınan dört böbrek, iki kornea ve bir karaciğer 3 ildeki 7 hastayı yaşama bağladı.

Mersin İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçirdikleri kazalar sonucu kafa travması nedeniyle Mersin Devlet Hastanesi’nde tedavi görmekteyken beyin ölümleri gerçekleşen iki vatandaşın aileleri, görüşmeler sonucunda organları bağışladı. Bunun üzerine iki vatandaşın böbrekleri, korneaları ve bir karaciğer, Devlet Hastanesi’nde yapılan ameliyatlarla alındı. Organ nakilleri ise Adana Numune Hastanesi Kornea Nakil Merkezi, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Adana Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

ORGANLAR 3 İLDE 7 HASTAYA HAYAT VERDİ

İki vatandaştan alınan organlardan bir böbrek Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 10 yıldır tedavi görmekte olan 43 yaşındaki 2 çocuk babası bir hastaya nakledilerek, hastanın sağlığına kavuşmasına vesile oldu. Bir böbrek Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören 51 yaşındaki erkek hastaya nakledilirken, bir karaciğer ise Adana Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde karaciğer yetmezliği tedavisi görmekte olan 38 yaşında bir kadın hastaya can verdi. Diğer iki böbrek Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne gönderilerek, biri 39 yaşında bir kadın, diğeri 57 yaşında bir erkek hastaya nakledildi. Donörlerden alınan iki kornea da Adana Numune Hastanesi Kornea Nakil Merkezi’nde kayıtlı bulunan ve bir yılı aşkın bir süredir kornea beklemekte olan biri 37, diğeri 70 yaşındaki iki kadın hastaya nakledilerek, hastalara ışık oldu.

Genel Sekreterlik, nakil merkezlerinden, organ nakli gerçekleştirilen hastaların ameliyatlarının oldukça başarılı geçtiği ve hastaların sağlık durumlarının iyiye gitmekte olduğu bilgisinin alındığını belirtti. İHA