Büyükşehir Belediyesi yılın son meclisini yaptı. Osman Toprak başkanlığında toplanan ve 61 maddenin görüşüldüğü mecliste 1 maddeye ek süre verildi. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde asfaltı bozular yolların asfalt yenilemesi için verilen teklif karar oy birliği ile geçti. Bu arada Çukur Mahallesi, Eski adliye binası ve belediye pasajına yapılan itirazların görüşüldüğü mecliste, buraların yeniden düzenlenerek tarihi ve kültürel dokuya uygun hale getirilen imar planı tadilatı oy birliğiyle kabul edildi. CHP'li Mehmet Sucu, bu plan değişikliğinin bu şekilde olmasından dolayı büyükşehir belediye meclisine teşekkür etti.

CHP'LİLER RED VERDİ

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait ticari ve konut alanları 2886 sayılı yasa uyarınca kat karşılığı ihale edilmesi veya satılması Büyükşehir Belediye meclisinden oy çokluğu ile geçti. Bunun üzerine Yamaçtepe, Atakent Mahallesi, Umut Mahallesi'nde bulunan mülkiyetin büyükşehir belediyesine ait alanlar için muhalefetin red oyuna karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti.

EKOLOJİK KENT

Gaziantep Kilis yolunda 2011 yılında gündeme gelen ekolojik kent projesi imar uygulamasındaki sorunlardan dolayı bölgede inşaat ve inşaatçıların dikkatini çekmemişti. Dün yapılan tadilat ile ekolojik kent planı uygulanabilir hale getirildi. Osman Toprak, "bu plan tadilatıyla bundan sonra inşaatçılarımız müteahhitler buraya gireceklerdir" dedi. Mehmet Sucu ise, biran önce GASKİ ve TEDAŞ tarafından bölgenin alt yapısının başlaması gerektiğini belirtti. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT