DİSK Bölge Başkanı Nihat Bencan, Gaziantep Valiliği İl İstihdam Kurulu'nun en kısa zamanda toplanarak işçilerin sorunlarını ele alması gerektiğini aksi takdirde eylemin diğer fabrikalara da sıçrayacağını söyledi. 


ÇALIŞANLAR ENDİŞELİ

Çalışanlardan İmam Fıstıkçı ise 3-4 gündür haklarını savunduklarını belirterek, ''Senelerdir burada çalışıyoruz, senelerdir biriken olaylardan dolayı iş bu noktaya geldi. Ama çok şükür sorunun çözülmesi için adımlar atılıyor. Yaşam şartlarımızın normal olmasını istiyoruz'' dedi. 
SENDİKA FABRİKAYA GİREMEDİ

Halı fabrikasında iş bırakma eylemi yapan işçiler, kendilerini desteklemek isteyen sendika ve çeşitli parti temsilcilerinin oturma eylemi yaptıkları alana girmesine izin vermedi. Çeşitli sendika ve parti temsilcileri, Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde bir halı fabrikasının önünde oturma eylemi yapan işçileri ziyaret etti. 
Sendika ve parti temsilcileri işçilerin eylem yaptığı alana girmedi.

MAAŞ ZAMMI MESELESİ

Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir tekstil ve iplik fabrikasında 2012 yılının yedinci ayında zam bekleyen işçiler maaşlarını aldıktan sonra zammı göremeyince duruma isyan etti. Verilen maaşın az olduğunu ve çalışma şartlarının ağır olmasının yanı sıra koşullarında yetersiz olduğunu ileri süren işçiler, çarşamba günü greve başladı. İki fabrikada çalışan yaklaşık 2 bin işçi fabrikanın önünde yatıp kalkıyor. Yetkili makamlarında yeteri kadar kendileriyle ilgilenmediğini savunan işçiler, sundukları insanca çalışma koşullarının işveren tarafından kabul edilmesini istedi.

SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLSÜN

Grev yapan işçiler adına yapılan açıklamada, “Buradaki işçiler insanca yaşamak için, insanca bir maaş bekliyor. Bu mübarek Ramazan ayı içerisinde bu işçilerin sorununun çözülmesi gerekiyor. Burada bin 500- 2 bin kişi grev sonrası verilecek insanca haklardan faydalanacak. Biz çalışırken firmanın bütün menfaatlerini ön planda tutuyoruz. Firmalarda işçilerin haklarını versin” denildi.