Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde Değirmenci Gıda ile Baharoğlu Bulgur fabrikasını karşı karşıya getiren duman kavgası büyüyor. Daha önce Doğalgaz kullanan ama kömüre geçen Baharoğlu Bulgur fabrikasının bu uygulamasıyla birlikte çevreye kurum saçtığı yönündeki şikayetler dün yeni bir boyut kazandı.

Gaziantep Tüketici Koruma Derneği Başkanı olan Değirmenci Gıda Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Değirmenci'nin, Baharoğlu Bulgur'un bacasından çıkan duman ve kurumların ürünlerine zarar verdiği iddialarına, Baharoğlu Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baharoğlu'ndan yanıt geldi. Mehmet Baharoğlu, birinci sınıf kömür kullandıklarını, etraftaki hiçbir fabrikaya zarar vermediklerini söyledi.

ÇEVRE BAKANLIĞI'NDAN TEŞEKKÜR ALDIK

Çevre Bakanlığı ekiplerinin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 78 firmada denetim yaptığını, bu firmalardan birinin de kendi firmaları olduğunu belirten Mehmet Baharoğlu, "Bakanlığın denetimini başarıyla geçtik, teşekkür aldık. Üstelik haftanın iki günü Çevre Müdürlüğü elemanları denetim için geliyor" dedi.

DAHA ÖNCE DOĞALGAZ İLE ÇALIŞIYORDUK

Daha önce doğalgaz ile üretim yaptıklarını, ancak daha uygun diye kömürlü sisteme geçtiklerini söyleyen Mehmet Baharoğlu, "1. Sınıf Rus kömürü kullanıyoruz. Linyit bile kullanmıyoruz. Etrafımızda 20 tane hallı ve iplik fabrikası var, bunların hiçbirine zarar vermiyoruz da Değirmenci Gıda'ya mı zarar veriyoruz? Bizim anlamadığımız bizden çıkan duman ve kurumlar fabrikanın içine kadar, üretim yerine kadar nasıl ulaşıyor?" dedi.

HER ŞARTI YERİNE GETİRİYORUZ

Bugüne kadar kimseye bir zararları olmadığını, bundan sonra da olmayacağını belirten Mehmet Baharoğlu, "İsmet Bey'in bu konuda bir sıkıntısı varsa bunu diyalogla çözebiliriz. Biz ilgili kurum ve kuruluşların bizden istediği şartı yerine getiriyoruz. Kimseye zarar vermek istemeyiz. Yıllardır komşuyuz. Bizim tüm belgelerimiz sağlam. Örneğin Çevre Müdürlüğü bir süre önce bizden bacamızı 2 metre yükseltmemizi istedi, biz 4 metre yükselttik" diye konuştu. Değirmenci Gıda hakkında gerekirse maddi ve manevi dava açacaklarını söyleyen Baharoğlu, "Sayın İsmet Değirmenci bizi şikayet etmedik bir yer bırakmadı. En son karakola şikayet etti. Biz komşuyuz, bu işi tatlılıkla halledelim istiyoruz. Böyle devam ederse bizde kanuni haklarımızı ararız" dedi. Meral KINACILAR