Eskişehirspor maçında yaşanan olaylar kafaları karıştırdı. Maçtan sonra acilen toplanan yönetimin, maç bitmeden başlayan hakaret içeren küfürlerin yanısıra, koltukların kırılıp yakılma olayının organize olması ihtimalini masaya yatırdığı ve araştırmaya başladığı öğrenildi.

HERŞEY ESKİŞEHİR’İN GOLÜYLE BAŞLADI

Gaziantepspor yönetiminin maçtan sonra yaptığı toplantıda, herşeyin Eskişehir’in attığı golle başlamasının tesadüf olmadığı görüşü ağır bastı. Maç devam ederken, Eskişehirspor’u Necati’nin attığı beraberlik golüyle düğmeye basılmış gibi tribünlerin tepkiye başlamasının, önceden organize olunmuş bir teşebbüs olarak yorumlandı. Yönetimin bu konuda ciddi bir araştırmaya girdiği belirtilirken, kırılan ve yakılan koltukların tespitine başlandığı belirtildi.

5 TARAFTAR GÖZALTINDA

Eskişehirspor’un beraberlik golünden sonra aleyhte tezahürata başlayan ve en çok da kulüp başkanı İbrahim Kızıl’a küfür ağırlıklı sloganlar atanların, karşılaşmanın hakemi Barış Şimşek’in bitiş düdüğü ile birlikte sahaya girmeleri büyük şok yarattı.. Güvenlik güçlerinin anında müdahaleleri ve tribün bölümünde yaptığı engellemelerle sayıların artması engellenirken 5 taraftar gözaltına alındı.

KOLTUKLAR KIRILDI

Gaziantepspor’un geldiği noktaya isyan eden kırmızı – siyahlı taraftarlar Eskişehirspor maçının sona ermesinin ardından koltukları karararak sahaya fırlattılar. Yaklaşık 500 kadar koltuğun kırıldığı tespit edilirken, kale arkası tribünlerinin ön tarafı kırılın koltuk parçalarıyla doldu.

İTFAİYE MÜDAHELE ETTİ

Eskişehirspor maçının ardından bir türlü sakinleşmek bilmeyen Gaziantepsporlu taraftarlar tribünde ki koltukları yakarak tepkilerini arttırdılar.

Özellikle Maliye tarafı kale arkası tribünler ile 5 nolu maraton tribünleri bölümlerinde ki birçok kısımlarda koltukların ataşe verilmesiyle birlikte stadyum içerisinde bekletilen itfaiye ekipleri ateşlere anında müdahale ederek yangının büyümesine engel oldu.

EMNİYET MÜDÜRÜ SAHAYA İNDİ

Kamil Ocak Stadyumunda meydana gelen olaylara özel güvenlik ekiplerinin yanı sıra çevik kuvvet ekipleri de müdahale etmek zorunda kaldı.

Gaziantep il emniyet müdürü Ali Gezer, olay yerine bizzat gelerek talimatlarıyla ekipleri başarılı bir şekilde yönlendirdi. Olayların büyümesini engelleyen Gezer, stadyum dışında ki olası gerginliğin de engellenmesi yönünde direktifler vererek taraftarların sakin bir şekilde ayrılmasını sağladı.

ÇOCUKLARIN GÖZYAŞLARI

Belki de yaşamlarının ilk evrelerinde bir futbol karşılaşmasına ilk defa geliyorlar.

Babaları yaşadıkları futbol sevgisini çocuklarına da aşılamak istiyorlardı ama tribünlerde meydana gelen olaylar minicik yüreklerin büyük korkular yaşamasına neden oldu.

Tribünlerde koltukların kırılıp sahaya fırlatılması, plastik materyallerin yakılması, küfürlerin ve hakaretlerin yoğunlaşması çocukların ağlamalarına neden olurken, yaşadıkları korku belki de yaşamları boyunca futboldan nefret etmelerine neden olacak.

Küçük taraftarlar yaşanan olaylar nedeniyle stadyumdan babalarının kucaklarında gözyaşları içerisinde ayrıldılar.

MUHARREM TÜRKOĞLU