Aralarında bir avukat kamu görevlileri ve emlakçıların da bulunduğu gayrimenkul çetesi çökertildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin 6 milyon 147 bin lira değerinde dolandırıcılık yaptığı tespit edilirken, suç geliri kapsamında 4 milyon 500 bin lira değerindeki gayrimenkule de mahkemece el konuldu.

Gaziantep merkezli 4 ilde gayrimenkul dolandırıcılığına yönelik operasyonda gözaltına alınan 42 kişiden biri avukat, 29 zanlı adliyeye sevk edildi. Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ile Suç Gelirleriyle Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin 3 gün önce Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Kocaeli'de gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 42 kişiden 13'ü ifadelerinin ardından, serbest bırakıldı. İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan biri avukat 29 şüpheli ise güvenlik önlemleri altında, "örgütlü dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik", "yaralama", "tehdit" ve "şantaj" suçlarından adliyeye sevk edildi.


OLAY NASIL OLDU ?

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ile Suç Gelirleriyle Mücadele Amirliği ekiplerinin yaklaşık bir yıl süren teknik ve fiziki takibin ardında 4 ilde 51 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda ilk etapta 35 kişi gözaltına alınmış, daha sonra aranan 7 kişi de yakalanmıştı.

ZENGİN İŞ ADAMI GİBİ TANITTILAR

Zanlıların, kendilerini zengin iş adamı gibi tanıtarak, arazi pazarlığı yaptığı, tapu müdürlüklerinde arazi satışını gerçekleştirdikten sonra mal sahibine sahte çek veya senet verdiği, tapu işleminin ardından, başka çete üyelerinin çek veya senedini tahsil etmek isteyen mağdura yardımcı oldukları izlenimi vererek, anlaşmalı oldukları bir avukata yönlendirerek, hem avukatlık ücreti aldıkları hem de hukuki işlem sürecini uzatmaya çalıştıkları iddia edilmişti. Beş milyon lira değerindeki arazilerine el konulan zanlıların, geçmiş dönemde yaklaşık 4 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri öne sürülmüştü. DHA