Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi, başarılı nakillerle yüz güldürmeye devam ediyor.
Kahramanmaraş’ta yaşayan Habibe Fıstık’a (34), ilk kez 15 yaşında böbrek rahatsızlığı teşhisi konuyor. Tedaviden olumlu sonuç aldığını düşünen Habibe Fıstık 20 yaşında tekrar rahatsızlandığını ifade ederek. “Rahatsızlığım tekrarladığında yine aynı tedavi uygulandı, ancak olumlu bir sonuç alınmadı. Yanlış tedaviden dolayı böbreklerimde enfeksiyon oluştu” dedi. Bunun üzerine Habibe Fıstık, tedavi için çevre illerdeki sağlık kuruluşlarına giderek, tedavi görmeye devam etti. 3 yılın sonunda doktorları iyileştiğini söyleyince Habibe Fıstık da artık iyileştim düşüncesiyle verilen diyetlere uymamaya başlıyor, yaşın da verdiği rahatlıkla yaşantısını devam ettiriyor. Denize girip enfeksiyon kapan Habibe Fıstık acilen hastaneye kaldırılıyor. Yapılan tetkikler sonucunda, diyalize başlayan Habibe Fıstık, 9 yıllık diyaliz süreciyle ilgili olarak şöyle konuştu, “Köyde yaşadığım için diyalize girmem gerektiği söylendiğinde, Kahramanmaraş’a ablamların yanına taşınmak zorunda kaldım. Haftada 2 gün diyalize giriyordum, psikolojim bozulmuştu.”
Diyaliz döneminde kreşte çalıştığını söyleyen Habibe Fıstık, kadavra başvuru sürecini şöyle anlattı, “Sağ olsunlar bu süreçte beni hep desteklediler. Ancak yine de diyalize girmem gerektiği için istediğim gibi yaşayamıyordum. Biz 13 kardeşiz. Annem ve erkek kardeşim böbreklerini vermek istedi, dokular uymadığı için nakil gerçekleşmedi. Bunun üzerine kadavra için farklı illere başvuru yaptım. Ancak Gaziantep’i, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ni tercih ettim. Burada daha önce kadavra çıkmasına rağmen idrar çıkışı olduğu için naklim yapılamadı. Çok üzüldüm.’’ Habibe Fıstık, kadavradan nakil için bir sabah Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nden arandığını ifade ederek, “Uygun kadavranın bulunduğunu söyleyip hastaneye gelmemi istediler. Nasıl sevindiğimi anlatamam. Bana yaklaşımları başından beri çok iyi olan hastane çalışanları ve doktorumun verdiği güvenle gözüm kapalı ameliyat girdim. Çok şükür nakil başarıyla gerçekle şti” dedi.
Organ bağışının daha fazla olmasını dileyen Habibe Fıstık, “Ben kadavradan nakil sayesinde kurtuldum. Allah herkesten razı olsun. Herkes güler yüzlü ve ilgililer. Başta bu hastaneyi yaptıran Konukoğlu Ailesi olmak üzere Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu’na, hemşirelere, çalışanlara çok teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım gerçekleştirilen başarılı nakillerle ilgili olarak “Sevincimiz ve gururumuz artıyor” derken, Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da “Organ nakli için altını çizdiğimiz en önemli nokta, organ bağışı. Organ bağışı sayesinde 34 yaşındaki genç hastamız hayatında yeni bir sayfa açabiliyor” dedi.