Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu, “Yaptığımız başarılı nakillere, halkımızın organ bağışına verdikleri destekle yenilerini ekleyeceğiz” dedi.
Sağlık Bakanlığı, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği’nin ortaklaşa kurdukları Can Dostu Organ Bağışına Evet Platformu, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi ev sahipliğinde ‘Organ Bağışı ve Organ Nakli’ konulu toplantı düzenlendi.
Sanko Holding’in ambalaj sektöründeki şirketi Süper Film’in salonunda gerçekleştirilen toplantının moderatörlüğünü, Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu yaptı.
Böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu, “Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi olarak yapmış olduğumuz başarılı nakillere, halkımızın organ bağışına verdikleri destekle yenilerini ekleyeceğiz” diye konuştu.
Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk de konuşmasında, 2012 yılında sosyal sorumluluk anlayışından hareket ederek, böyle bir platform kurduklarını söyledi.
Öztürk, “İnsan, hayatın içinde var olmalıdır. Çünkü insan sadece çalışan değil yaşayan bir varlık. Toplantının sonunda bu konuyla ilgili çok kazancınız olacaktır. Sanko Holding’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Nakillerle insan insanı tamamlıyor” diyerek, memnuniyetini dile getirdi.

"BÖLGEDE DE ÇOK BÜYÜK VE BAŞARILI İŞLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"
Sanko Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nezih Hekim ise böyle bir organizasyona katılmaktan duydukları memnuniyete vurgu yaptı.
Tıp ağırlıklı eğitim vermeye hazırlanan Sanko Üniversitesi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Hekim, Sanko Üniversitesi’nin sağlık, eğitim ve araştırma alanında büyük bir ihtiyacı gidereceğine dikkati çekti.
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nin sadece Gaziantep’te değil bölgede de çok büyük ve başarılı işler gerçekleştirdiğini vurgulayan Doç. Dr. Hekim’e, sunumunun ardından, Can Dostu Organ Bağışına Evet Platformu tarafından Sanko Holding adına bir plaket takdim edildi.
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Taner Gülşen ise karaciğer naklinden bahsetti. Doç. Dr. Gülşen, dini olarak organ bağışlamanın bir yükümlülüğü olmadığını aksine sevabının çok büyük olduğunu anımsatarak, organ nakli yapan kurumların son derece organize çalıştığını ve ortak bir dil kullandığını söyledi.

"CANA CAN KATIN"
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Nefroloji Uzmanı Erkan Mahsereci de, ‘Organ ve Doku Nakli’ konulu sunumunda organ nakli olmadan organ bağışı olamayacağına dikkati çekti. Canlıdan ve kadavradan yapılan nakillerle ilgili bilgiler veren Dr. Mahsereci, “Ülkemizde en büyük sorun bağışlanan organ sayısının yetersizliğidir. Bu konuda eğitim eksiğimiz var. Bağışlanan böbrek sayısının giderek düşmesine karşın, böbrek bekleyenlerin sayısı giderek artmaktadır” sözlerine yer verdi.
Böbrek naklinin hem en ideal hem de en ucuz tedavi şekli olduğunu söyleyen Dr. Mahsereci, “Organ nakline din, dil, ırk, yaş zengin-fakir ayrımı olmaksızın herkesin ihtiyacı olabilir. Organ bağışlayın cana can katın. Dini yönden hiçbir sakıncası yok. Hatta bu konuyla ilgili ayetlerimiz var” diyerek sözlerini bitirdi.
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Yunus Baydilek’in de konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde 2,5 yıl önce böbrek nakliyle hayata yeniden başlayan Hasan Yıldırım da söz aldı.
Yıldırım, yaşadıklarına ilişkin şunları paylaştı:
“6 yıl diyalize girdim. Öğretmen olduğum için derslerde çok sıkıntı yaşıyordum. 2 buçuk yıl önce Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde böbrek nakli operasyonu geçirdim. Allah herkesten razı olsun. Sağlığıma tekrar kavuştum. Şimdi ben söylemesem nakil gerçekleştirdiğime kimse inanmaz. Ben okulda görev yaptığım için öğrencilerime bu konunun ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyorum.”
Sunumların ardından katılımcıların soruları da yanıtlandı.