OPET, Gaziantep’teki öğrencilere temizlik ve hijyen bilincinin kazandırılması amacıyla geliştirilen “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” Projesi’ne destek vererek Temiz Tuvalet Kampanyası’yla edindiği deneyimi aktarıyor. Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katıldığı projenin tanıtım toplantısında OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk tarafından öğretmen ve okul yöneticilerinden oluşan 1000 kişiye temizlik ve hijyen eğitimi verildi. Proje kapsamında Gaziantep’te bulunan tüm öğretmen, okul yöneticileri, yardımcı hizmetler personeli ve öğrencilere temizlik ve hijyen eğitimi gerçekleştirilecek.

Temiz Tuvalet Kampanyası ile Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesine imza atan OPET, sağlık ve hijyen alanındaki çalışmalarına her geçen gün daha da yaygınlaştırarak devam ediyor. OPET, 14 yılda 8 milyonu aşkın kişiye ulaşan Temiz Tuvalet Kampanyası’nda edindiği deneyimi Gaziantep’e taşıyor. OPET’in desteğiyle, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” sloganı altında, Gaziantep’teki tüm öğretmen, okul yöneticileri, yardımcı hizmetler personeli ve öğrencilere temizlik ve hijyen eğitimi gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

‘Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek’ Projesi’nin tanıtım toplantısı, 12 Aralık 2014 tarihinde Şehit Kamil Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’ün hazır bulunduğu toplantıya yaklaşık 1000 öğretmen ve okul yöneticisi katıldı.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, eğitim kurumlarında en önemli konunun temizlik olduğunu belirtti. Temizlik konusunda genel olarak pek çok şeyin yanlış bilindiğini bu konuda öncü olan OPET’ten destek aldıklarından dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Bu projenin Gaziantep’in geleceğini değiştirecek bir proje olduğunu sözlerine ekledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise “İnsanın mutluluğu ve her yönden eğitilmesi temel politikamız. İstikbalimiz olan evlatlarımızı yetiştirmek en önceliğimiz. Bu konuda projeler üretmemiz gerekiyor. Gençlerimizi geleceğe her yönüyle geliştirmemiz gerekli. Sayın Nurten Öztürk’e ve tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi tarafından katılımcılara ‘temizlik ve hijyen’ eğitimi verilirken Öztürk, OPET’in bu konuda başarı ve sürdürülebilirliği nasıl yakaladığını da anlattı.

Temiz Tuvalet Kampanyası’nın fikir lideri, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Temiz Tuvalet Kampanyası’yla edindikleri deneyimi katılımcılarla şöyle paylaştı: “Sektörümüzde dokuz yıldır kesintisiz ‘Müşteri Memnuniyeti En Yüksek marka’ ve ‘Love Mark- Aşkla Bağlanılan Marka’ seçilmemiz ‘Temiz Tuvalet Kampanyamız’ın katma değeridir 14 yıl önce başlattığımız Temiz Tuvalet Kampanyası, temiz ve sağlıklı bir toplum yaratma mücadelemizdir. Biz OPET olarak bu konuda yaptığımız çalışmalarla Türkiye’de tuvalet hijyeni kavramını farklı bir boyuta taşıdık. Tuvaletler bir ülkenin medeniyet göstergesidir. Hastalık mikroplarının yüzde doksanı tuvaletlerden bulaşır. Bu nedenle sağlıklı ve medeni bir toplum olabilmek için tuvalet hijyeni konusunda bilinçli ve duyarlı olmamız çok önemli... Biz OPET olarak kaliteli hizmet anlayışımız çerçevesinde, Temiz Tuvalet Kampanyası’nı kendi istasyonlarımızda kusursuz uygulamaya çalışırken toplumun tüm kademelerine de yaygınlaştırmayı görev bildik, toplumsal bir duyarlılık ve değişim yarattık. 72 ili gezerek 5,5 milyon kilometreden fazla yol kat ettik. 8 milyondan fazla kişiye ulaştık; istasyonlarımızda, köy ve kasabalarda halka, okullarımızda öğretmen ve öğrencilerimize bizzat seminerler verdik. OPET ve TSE’nin işbirliği ile halka açık tuvaletler için belirlenen standartların da İçişleri Bakanlığı’nca işyeri ve restoran tuvaletleri dahil olmak üzere tüm tuvaletlerde zorunlu kılınmış olması OPET’in bu konudaki başarısını teyitlemektedir” dedi. Bülten

***