Gaziantep’te şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi. Madalya töreninde bazı şehit aileleri gözyaşlarına boğulurken, duygusal anlar yaşandı.

Gaziantep’te şehit ailelerine ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi. Programda slayt gösterisi eşliğinde şehitlerin ve gazilerin hayat hikayeleri anlatıldı. Slayt gösterisini izleyenler gözyaşlarını tutamadı. Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde (ŞKM) düzenlenen program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Ali Yerlikaya vatan, millet, devlet sevgisinin imandan olduğunu belirterek, "Allah yolunda öldürülenler diridirler. Bir fedakarlık türü var, o herkese nasip olmayan bir sınanma türüdür. Vatan uğruna canını hiçe saymak, devletini, vatanını, milletini, namusunu korumak uğruna canını hiçe saymak, Allah yolunda en kutsal ibadet saymak, bu fedakarlıkların en büyüğüdür. Bunun içindir ki şehitlik mertebesi ve gazilik mertebesi hep methedilmiş ve övülmüştür. Gaziler de masumdur aslında, mahcuptur. Evine, yurduna, görev yaptığı kışlasına, idaresine geldiği zaman arkadaşı gibi, kardeşi gibi, silahdaşı gibi şahadet mertebesine ulaşmadığı üzüntüsü vardır ama onun da arkadaşları arasında, ömrünün sonuna kadar ve ömrünün sonunda toprağın altında yatarken gazi olmak gibi şerefli bir rütbesi vardır. Bu büyük sınavda sınandı, şahadet nasip olmadı ve gazilik mertebesiyle şereflendi. Onlar da hep onurlu yaşayacaktır” dedi.

Vali Yerlikaya’nın konuşmasının ardından, gazilere ve şehit yakınlarına Devlet Övünç Madalyası verildi. Madalyaları Vali Ali Yerlikaya takdim etti. Şehit Musa Somay’ın madalyasını ise küçük kızı Öykü Somay aldı. İHA