Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde bu yıl eğitime başlayan 54 öğrenci törenle önlüklerini giyerek mesleklerine ‘Merhaba’ dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu’ndaki törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Güngörmüş, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kamile Erciyas, öğretim üyeleri ve öğrenci yakınları katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Güngörmüş öğrencilere, “Mesleğinizin onurunu giydiğiniz önlükler gibi beyaz ve temiz olarak koruyun” çağrısında bulundu. Güngörmüş, “Sizlerden hastalarınızın birer insan olduğunu unutmadan, onlara anne babanıza gösterdiğiniz saygı ve şefkati göstererek yaklaşmanızı bekliyorum” dedi.

EMPATİYLE YAKLAŞIN

Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’ye örnek projelerinden birisi olan intörn uygulamasının Türkiye’de ilk kez GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi’nde de uygulandığını, bunun birçok Avrupa ülkesinin diş hekimliği tarafından incelemeye alındığını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı ise, “Kurucu rektörü olduğum GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi gerek modern binası, gerek teknik donanımıyla Türkiye’nin en önde gelen diş hekimliği fakültelerinden birisi. GAÜN Türkiye’de üç dilde eğitim verilen az sayıdaki üniversitelerin arasında yer alıyor. Böyle bir üniversitenin, fakültenin öğrencisi olduğunuzu unutmayın. Hastalarınıza empatiyle yaklaşın” dedi.

ÖNLÜKLERİ GİYDİLER

Konuşmaların ardından bu yıl Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğrenime başlayarak birinci eğitim yıllarını tamamlayan 54 öğrenciye önlükleri giydirildi. Tören öğrenci ve akademisyenlerin toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi. HABER MERKEZİ