Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişimini değerlendiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıoğlu, bir taraftan demokrasi coşkusu yaşanırken, diğer taraftan da şehitlerin acı ve kederinin derinden hissedildiğini söyledi. Fadıloğlu, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Büyük devlet olmak bunu gerektiriyor. Bir taraftan demokrasi mücadelemizi devam ettiriyoruz. Tüm vatandaşlarımızın gördüğü gibi bir taraftan da FETÖ terör örgütünün her hücremize nüfus etmiş şekilde içeriden tehdit ederken, dışarıdan yönetilen gruplarla özellikle güneydoğu Anadolu bölgesinde problem olmaya devam ediyor. Ama başkomutanımızın dediği gibi biz sınırlarımıza da içimizde de her mutlak süreçte temizleyeceğiz” dedi.

“İSTEDİKLERİ BU MEMLEKETTE KAOS ÜRETMEK”

Milletin desteği olduğu sürece kısa sürede her şeyin mümkün olabileceğini vurgulayan Fadıloğlu, istenilenin bu ülkede kaos ortamı oluşturma olduğunu ifade etti. Başkan Fadıloğlu, “Bundan sonra ki süreçte en çok dikkat etmemiz gereken husus siyasi bir ayrım yapmadan kardeşlik içinde etnik kökene dayalı olmayacak şekilde ortak paydamızı Türk bayrağının olduğudur. Türk Bayrağının altında birleşerek bu memleketin daha iyi yerlere gitmesine gayret göstermemiz gerekiyor. İş adamından memuruna işçisinden memuruna büyük görev düşüyor. Biz bu ülkenin ekonomisine ne kadar büyütürsek insanlarımızın hayat sağlığını ne kadar öne çıkarırsak burada daha huzurlu bir yaşama ortam olacak. Onların istedikleri bu memlekette kaos üretmekti. Ama buna Allah'ın izniyle muvaffak olamadılar. Biz bu birlikteliğimizi devam ettirdiğimiz sürece muvaffak olamayacaklar. Burada ki memleketimizin desteği devam ederken diğer taraftan da üretimimize devam edeceğiz. Dünyada ne kadar söz sahibi olabilmek adına ve bize bir müdahale bulunmalarını engellemek adına bizim güçlü olmamız lazım millette de bu destek olduğu müddetçe bizim gücümüz daim olacaktır. Ben tüm vatandaşlarımıza ve tüm hemşerilerimize Türkiye'nin her noktasında dünyanın her noktasında kutlu yürüyüşe destek veren yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE OLARAK TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK”

Göreve geldiğimiz andan itibaren söylediğim bir şey vardı diyen Fadıloğlu, “Orta da bir kaynak varsa o kaynak milletlin hizmeti için vardır. Biz milletten gelen millet adına buradayız. Bugün böyle bir ortam da vatandaşımıza destek olmayacağız ne zaman olacağız. Ayrıca burada ki tüm hayırseverlere teşekkür etmek istiyorum. Nöbet başladığı günden itibaren ilk 3 gün içerisinde belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Ondan sonra ki süreçte iş adamlarımızdan ve herkesten destek gördük. Esnaf kardeşimiz bir kamyon su getirdi. Bir esnafımız çay yardımında bulundu. Bizlerde belediye olarak elimizden geleni gösteriyoruz. Milletimiz her şeyin en iyisine layık bunu da devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.