CHP Şehitkamil Belediye Meclis üyesi Hurşit Yıldırım, Şamil Tayyar'ın şehirdeki imar rantlarının önüne geçilmeli sözlerine katıldığını belirterek, "Artık bu işlere son nokta konulmalı deniyorsa, imar rantını önlemek istiyorlarsa, plan yapımları biran önce geçmeli. Bu işi ne kadar çok uzatırsanız, o kadar çok rant döner. Fakir fukaranın elindeki arazilerde sanayicinin eline geçer. Yamaçtepe, Beylerbeyi, Dülük, Gazikent, İbrahimli 2'yi açarken, oranın günahı ne?" dedi.

SAM'A YÜKSEK YOĞUNLUK VERİLMELİ

Şamil Tayyar'ın 'Sam'da sıfırdan planlamaya gidilmeli' şeklindeki sözlerini değerlendiren Hurşit Yıldırım, "Zaten planlar sıfırdan yapılır. Eski planı zaten idari mahkeme bozdu. Çok düşük katlı verilmişti, orası tarım arazisi değil, o nedenle yüksek yoğunluk verilebilir" dedi.

DÜLÜK, BEYKENT EMSAL OLMALI

Sam'ın bir an önce planlanması gerektiğini söyleyen Yıldırım, "Sam planlanırken Beylerbeyi, Beykent ve Dülükte yapılan planların emsal alınması gerektiğini söyleyen Yıldırım, "Yamaçtepe, Beylerbeyi, Dülük, Gazikent, İbrahimli 2'yi açarken, oranın günahı ne? Sam'da nasıl bir planlama yapılacak? Beylerbeyi. Sam'da da Dülük, Beykent gibi h maksimum 36.50 ve emsal 1.55 olmalı" diye konuştu. Meral KINACILAR