Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde bulunan onlarca hayvan, kavurucu sıcaklarda ilginç metotlarla serinletiliyor. Sıcaktan bunalan ayılar dondurulmuş meyve kokteyli, kaplan ve aslanlar dondurulmuş et ile serinlerken, birçok hayvan ise hortumla su sıkılarak serinletiliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ndeki yazlık barınaklarında bulunan hayvanlar, aşırı sıcaklardan etkileniyor. Güneydoğu’da etkili olan kavurucu sıcaklar nedeniyle hayvanat bahçesi yetkilileri, hayvanları serinletmek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Her yıl aşırı sıcakların en üst düzeye ulaştığı dönemlerde kullanılan yöntemler hayvanların serinlemesini sağlıyor.

GÜNLÜK 500 KİLO MEYVE

Sıcaktan bunalan ayılar için dondurulmuş meyve kokteylleri barınaklarına atılıyor. Ayılar, onlarca çeşit meyve ile hazırlanan kokteylleri büyük bir iştahla tüketiyor. Deve, deve kuşları ve filler en çok hortumla ıslatılmayı seviyor. Bakıcıların elindeki hortumu gören hayvanlar demir korkuluklara yaklaşarak ıslatılmayı bekliyor. Kaplanlar ve aslanlar ise kendileri için hazırlanan dondurulmuş etlerle serinliyor. Hayvanları serinletmek için hayvanat bahçesinde günlük ortalama 500 kilo meyve ve sebze tüketildiği öğrenildi.

HAVUZLAR MEKANLARI OLDU

Yazlık barınaklarında özel olarak yapılan havuzlar da hayvanların en çok serinlediği mekanlar oluyor. Ayılar ve kaplanların özel havuzlara girerek serinlemeye çalışması ilginç görüntüler ortaya çıkartıyor. Hayvanlar vatandaşların da meraklı bakışları arasında günün büyük bir bölümünü havuzlarda geçiriyor.

ÖZEL OLARAK BESLİYORLAR

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Keretli, hayvanların sıcaktan bunalmaması için her yolu denediklerini belirterek, “Burada özel olarak hazırlanan yazlık barınaklarda hayvanlar gerek gölgede, gerekse de kendileri için yapılan havuzlarda serinliyor. Bunun yanı sıra fil, deve gibi hayvanlarda hortumla görevliler tarafından su sıkılarak serinletiliyor. Yine ayılar için özel buzlu meyve kokteylleri veriyoruz. Kaplanlar ve diğer bazı yırtıcı hayvanlar içinde dondurulmuş et veriyoruz” dedi. İHA