Büyükşehir Belediyesinin Gaziantep'te büyük bir cesaretle uygulamaya koyduğu ana merkezdeki sola dönüş yasağının ilk gününde Ökkeş Özekşi sahaya indi ve trafiğin durumu gözlerken, başta Büyükşehir Genel Sekreteri Deniz Köken ve Hasan Kömürcü olmak olmak üzere tüm kurmaylarla SSK 25 Aralık kavşağında karşılaştı.

Deniz Köken ve Hasan Kömürcü, sola dönüş yasağının ilk resmi gününde sistemin nasıl işleyeceğini görmek için sabah erken saatlerde kavşağa geldiklerini söyledi. Özekşi ile birlikte uzun süre trafik akışını takip eden Köken ve Kömürcü, ilk günlerde alışkanlık açısından bazı sıkıntılar olabileceğini ama, sonradan alışıldığı takdirde bu uygulamanın çok iyi sonuç getireceğine inandıklarını söyledi.

Özekşi ise, kavşakların durumlarını sabah saatleri dışında öğle ve aralardaki saatlerde görmek lazım geldiğini o zaman herşeyin net bir şekilde ortaya çıkabileceğini söyledi. Ayrıca alternatif yol olarak tercih edilen ara sokaklara girdiğini ve özellikle yön tabelalarına dikkat çektiğini söyleyerek " bu uygulamayı beğendim, sürücüler için iyi rehber olmuş umarım bu yollarda akış sağlanır. Tek sıkıntı bu kaldırımlardaki uygulama, umarım onu da düzeltirsiniz" dedi.

Sıra Grand ve Çetinkaya'ya geliyor

Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içindeki trafiği rahatlatmak için uygulamaya koyduğu projelerden biri olan sola dönüş yasakları 25 Aralık Devlet Hastanesi ile Değirmiçem (Eski Havuzlu Kavşak) Kavşağında start almasıyla birlikte yeni uygulamalar daha yapılacağı belirtildi. Bu uygulamayla yüzde 60 iyileştirme bekleyen büyükşehir yetkilileri, trafik akışında beklentilerinin yerine geldiğini söyledi.

Destek Bekliyoruz

Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcısı Sezer Cihan, Kamil Ocak'tan İbrahimli'ye kadar tek yön uygulamasının başlamasıyla birlikte Grand ve Çetinkaya kavşaklarında da sola dönüşle ilgili düzenleme yapılacağını belirtti. Vatandaşlardan destek beklediklerini dile getiren Sezer Cihan "Trafiği birlikte çözeceğiz. Kavşak çalışmaları sorunu çözmüyor. Sola dönüş ve tek yön uygulamasından başra trafik sorununu çözecek bir yöntem yok. Bu bilimsel verilerle ortaya çıktı. Sola dönüş uygulamasında Pazartesi ilk gün olmasına rağmen, trafiğin en yoğun olduğu saatler 08.00-09.00 arası sistem çok iyi çalıştı. 25 Aralık ve Havuzlu kavşaklarında 5 faz yani 5 ışık beklerken şimdi 3 ışık bekleniyor. Vatandaşlar alışsınlar diye tabelalar, levhalar koyduk, ancak görmezler diye ekiplerimiz yönlendirmede bulunmak üzere kavşaklardaydı" diye konuştu. Kamil Ocak'tan İbrahimli'ye kadar tek yön yapacaklarını, bunun için altyapı çalışmaları tamamlanınca Grand ve Çetinkaya kavşaklarında sola dönüşlerle ilgili düzenleme yapılacağını anlatan Cihan, "Böylelikle trafik akışkanlığı sağlanacak" dedi. Meral KINACILAR