Mitingi değerlendiren CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, "Muharrem İnce'nin mitingi Haziran'ın 24'ünde Türkiye'de her şeyin daha güzel olacağının çok ciddi bir işareti" derken, İl Başkanı Hayri Sucu, "Hedefimiz 60-70 bindi ama orada 100-110 bin insan vardı. Miting yarım saat geç başlasa orada 150 bin kişi olacaktı" dedi. CHP Gaziantep 1.Sıra Milletvekili Adayı Bayram Yılmazkaya, "Çok memnun kaldık, bu miting bizi çok keyiflendirdi. Şimdi 4 beklerken 5'i düşünüyoruz" derken, CHP Gaziantep 2.Sıra Milletvekili Adayı İrfan Kaplan ise, "Rahmetli Ecevit'in mitinginden sonra en kalabalık miting oldu" dedi.

ökdağ.jpg

GÖKDAĞ:ARTIK DEĞİŞİM ZAMANI

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Muharrem İnce'nin mitinginin Haziran'ın 24'ünde Türkiye'de her şeyin daha güzesl olacağının çok ciddi bir işareti olduğunu söyledi. Gökdağ, "Gerçekten coşkulu bir katılım, kalabalık bir katılım oldu. Gaziantep'te artık bu ülkede yorgun bir cumhurbaşkanın gidip, genç, dinamik, ufku olan Türkiye için önemli projeleri olan, tüten bacalardan bahseden, gençlerin işsizliğine çare olacağını söyleyen, emekliler, işsizler için, öğrenciler için, çiftçiler için, toplumun bütün kesimleri için projesi olan Muharrem İnce'yi istediklerini herkes çok açıkça ortaya koydu. Topluma söyleyeceği bir şey kalmayan, önemli proje olarak kıraathane ve kek projesini ortaya koyan bir anlayıştan Türkiye'ye bir fayda gelmeyeceğini herkes görüyor ve miting alanları bunu da açıkça ortaya koydu. Artık değişim zamanı" diye konuştu.

sucu-001.jpg

SUCU:YARIM SAAT GEÇ BAŞLASA 150 BİN OLURDU

Türkiye'de hiç bir mitingin böyle heyecanlı ve canlı olmadığını söyleyen Hayri Sucu, "Sayın Temel Karamollaoğlu'nun dip dalga dediği mesele bu. Hedefimiz 60-70 bindi ama orada 100-110 bin insan vardı. Miting saat 17.30'da başlasa orada 150 bin kişi olacaktı. Çoğu yetişemedi. Girme şansları yoktu. İnsanlar alana giremiyordu. Bir avuç buğday atsan yere düşmezdi. 1994 yılından beri böyle bir şey yok. Böylesini ilk defa gördüm" dedi.

GAZİANTEP'E TEŞEKKÜR EDİYORUM

'Taşıma yok, herkes kendi imkanlarıyla geldi' diyen Hayri Sucu, "Biz taşıma yapmadık, parayla adam getirmedik. Böyle beklemiyorlardı açıkçası bizde beklemiyorduk. Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce muhteşem dedi. Şu gençlerin gözüne bak dedi. İnsanların gözünün içi gülüyordu. Gaziantep'e teşekkür ediyoruz kadınına gencine yaşlısına amcalarımıza dayılarımıza babalarımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten bizi utandırmadılar.

O KAMYON ORADAYDI

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kamyon yüzünden yaşandığı sıkıntıyı Muharrem İnce'nin yaşamadığını söyleyen Sucu, "O kamyon yine oradaydı. Gelirken de giderken de çektiler. O kamyon tüm mitinglerde oradan kesiliyordu. Güvenlik şube müdürü kamyonun başında bekledi. Girdiğimiz yerden tekrar çıktık. Muharrem beyi karşıladık, görevimizi yaptık. Miting canlı gördüm iyi gördüm. İttifaklar belli olmuyor göreceğiz. Valimize, emniyet müdürümüze, jandarmamıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

kaplanh.jpg

KAPLAN: EN SON ECEVİT'TE GÖRMÜŞTÜM

CHP Gaziantep 2.Sıra Milletvekili Adayı İrfan Kaplan, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin mitingindeki kalabalığı 1977'de Ecevit'in mitingine benzeti. Kaplan, "Rahmetli Ecevit'in mitinginden sonra en kalabalık miting oldu" dedi.

EN AZ 5

CHP'nin mitinginin gayet güzel ve çok kalabalık olduğunu söyleyen Kaplan, "Halkın ilgisini vatandaşın arasında gezdiğimizde de görüyorduk. Bu ilgili miting alanına da yansıdı. Sayın İnce mitingden sonrada Kilis'e gitti, Kilis'te de aynı coşku ve kalabalık vardı. Mitingde verdiği mesajlar çok önemliydi. Bu kalabalık milletvekili oylarına da yansıyacak. Gaziantep'te en az 5 milletvekili çıkaracağız. Bu miting bizlere de doping etkisi yaptı. 25 Haziran'da CHP iktidara geliyor, Muharrem İnce de Cumhurbaşkanımız oluyor" diye konuştu.

yilmazkaya.jpg

YILMAZKAYA: KENDİLİĞİNDEN GELEN KALABALIK

CHP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Bayram Yılmazkaya, mitingin muazzam kalabalık ve coşkulu olduğunu söyledi. Muharrem İnce'ye büyük bir ilgi olduğunu dile getiren Bayram Yılmazkaya, "Bizde adaylar olarak çok mennun kaldık. Bu mitingin organizasyonunda birebir söylediklerimiz oldu ama bu kadar kalabalığın organizasyonunu biz yapmadık. Bir şekilde simultane, kendiliğinden olan bir kalabalık bu. Dikkat edin her kesimden vardı. İnsanlar çocuklarını, bebeklerini alıp gelmişti. Yaşlısı, genci, kadını, erkeği muazzam bir kalabalıktı" dedi.

4 BEKLERKEN, 5'İ DÜŞÜNÜYORUZ

'Bu yüzden ben artık Gaziantep tamam diyorum' diyen Bayram Yılmazkaya, "Her gittiğimiz yerde Muharrem beye karşı büyük ilgi olduğunu görüyoruz. Bu ilgi mitingede yansıdı. En son Karaoğlan'ın İstasyon meydanındaki mitingi böyle olmuş. Bu mitingin daha fazlası vardı. Çok memnun kaldık, bu miting bizi çok keyiflendirdi. Şimdi 4 beklerken 5'i düşünüyoruz. Dip dalga yükselirse Gaziantep'te Ak Parti iktidarı nasıl 2002'de 7 milletvekili çıkardıysa aynı şekilde daha fazla milletvekili sayısına ulaşacağımızı düşünüyoruz. Gaziantep ve Türkiye uyanmış diyoruz" diye konuştu. Meral KINACILAR