Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı başkan vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında Onkoloji Hastanesi'nin de yer aldığı plan değişikliğine yapılan itirazlar reddedildi.

Gündemin 30. maddesi olan Büyükşehir Belediye meclisinin 18.09.2015 tarih ve 593 sayılı kararı ile onaylanan Şehitkamil ilçesi Osmangazi Mahallesi N38-C4, 19j ve 20j imar paftalarında nazım plan revizyonuna yapılan itirazlar görüşüldü.
Bu madde görüşülürken söz alan Mehmet Sucu, "Vatandaşlar buraya yoğunluk az diye itiraz ediyor. Bilgilendirme yapar mısınız?" dedi.
Osman Toprak, Sezer Cihan'dan meclise bilgi vermesini istedi. Sezer Cihan, bu alanın üniversite gelişim alanı içerisinde, çok hisseli bir yer olduğunu, kamulaştırma için büyük bütçe gerektiğini söyledi. Cihan, Rektörle görüştüklerini, Üniversitenin Onkoloji hastanesi için bu alana ihtiyacı olduğunu söylediğini belirterek, "Biz bu alana düşük yoğunluk verdik. Bu planla onkoloji hastanesine de yer bulunmuş oldu" dedi. Vatandaşların itirazları reddedilirken, gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

KARATAŞ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI OCAK SONUNDA HİZMETTE

Meclis toplantısında CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, Karataş Köprülü kavşağını gündeme getirerek, "Yüklenici firma terketti diyorlar. Buranın akıbeti nedir?" diye sordu.
Osman Toprak, "Bu köprülü kavşak boyutu ile en büyük olacak. Firma burayı terketmedi. Burada karstik boşluklar çıktı. Allah korusun bir depremde sıkıntı yaşanırdı. 765 karstik boşluktan 265'i enjektör sistemiyle dolduruldu. Ocak sonu gibi hizmete açılır" dedi.

ÇİFTÇİ'NİN EVİNİN ÖNÜNE CAMİ YAPILSIN
Mecliste gündemin 35. maddesi olan, Atatürk Mahallesi 21J nazım imar paftasında yol ve yeşil alan düzenlemesi nazım imar planı değişikliğine yapılan itirazlar görüşüldü. CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, "Burası ana cadde. Mehmet Ali Çiftçi'nin evinin önü. Buraya can ve mal güvenliği açısından LPG istasyonu değil, cami yapılsa daha iyi olur. Gelin burayı cami yapalım" dedi.
Çiftçi de, "Ben artık cami istemiyorum" dedi. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.
YEŞİL ALAN TARTIŞMASI
Gündemin 26. maddesi olan Atakent Mahallesinde kayıtlı taşınmazların park, ticaret, konut ve sosyal tesis alanı nazım ve uygulama imar plan değişikliği görüşüldü. Sucu, "Yeşil alanı konut ve ticari alana çeviriyorsunuz" dedi.
Osman Toprak, "Komisyonda sizde vardınız. Yeşil alan için hemen bitişiğinde eşdeğer alan bırakıyoruz" dedi. Sucu da, "Sosyal tesis alanını yeşil alana çeviriyorsunuz. Peki sosyal tesis ihtiyacı nasıl karşılanacak?" dedi.
Toprak, "Sosyal tesis olarak ayrılan alan zaten park olarak kullanılıyor" dedi. Gündem maddesi oy çokluğu ile meclisten geçti. Meral KINACILAR