Gaziantep Ticaret Odası’nın mesleki eğitimlere yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında, Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile işbirliği protokol imza töreni yapıldı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) toplantı salonunda gerçekleştirilen imza protokolüne Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) rektörü Yavuz Coşkun, Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Özbay, GTO Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu ve ilgililer katıldı.

İmza protokolünde bir konuşma yapan GTO Başkanı Eyüp Bartık, mesleki eğitimlere yönelik gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi vererek, “Eğitimler planlamaya başladık. Bu yıl içerisinde farklı eğitimleri ve bu zamana kadar yapılanlardan farklı yeni alanlara da hitap eden eğitimleri planlıyoruz. Bu kapsamda ilk işbirliğimizi Muhasebeciler Odası ile yaptık. Ulusal ve Uluslararası tüm projeleri beraber yapacağız. Gaziantep Üniversitemiz de biliyorsunuz bu alanda başarılı. Onlardan da bu alanlarda destek alacağız” ifadelerini kullandı.

Bartık’ın ardından konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun da bugüne kadar GTO ile güzel çalışmalar yaptıklarını ve işbirliklerinin bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Coşkun, “Bir işbirliği protokolü imzalamak için buradayız. Biz şehirdeki odalarla, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapma noktasında üniversitemiz bir kararlılık gösteriyor. Çünkü bölgeye, şehrimize hatta ülkemize bu anlamda kendi kapasitesinde, kendi şahsındaki ürettiği bilgiyi paylaşmak noktasında bir anlayışa sahip. O itibarla da Ticaret Odamızlar bugüne kadar çok güzel işler yaptık. Bundan sonra da bu işbirlikleri devam edecek. Sayın başkanımızın bu konudaki gösterdiği anlayış ve karşılıklı işbirlikleri ve kararlılık bizim için de sevindirici. Biz Ticaret Odası ile bugün de yeni bir eğitim protokolü imzalayacağız” şeklinde konuştu.

Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Özbay ise GTO ve GAÜN ile güzel bir birliktelikleri olduğunu ve imzalanacak olan protokol sayesinde bu birlikteliğin devam edeceğine dikkat çekerek, “Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası olarak uzun yıllardır 90 yılından beri bu mesleği icra eden kişilere daha doğrusu Ticaret ve Sanayi erbaplarına ön muhasebe elemanı, ara meslek elemanı dediğimiz eleman yetiştiriyoruz. Ticaret Odasıyla ve Üniversite ile bir birlikteliğimiz var. Bu birlikteliği devam ettirmek adına böyle bir protokol imzalayacağız. Üniversitemizin Gaziantep’teki ve Türkiye’deki başarısı ortada. Ticaret Odamız da yeni bir ivme kazandı. Bu manada bizler de işbirliği adına ön muhasebe meslek elemanı, dış ticaret gibi konularda odamızın eğitmenleri ile beraber sanayicimizin iş adamlarımızın verilen pilot hizmetler ve destek manasında da beraber çalışacağız” diye konuştu.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından işbirliği protokolü imzaları atıldı ve imza protokolü toplantısı sohbet havası içerisinde sona erdi.