Gaziantep ve Türkiye ekonomisinin en önemli dinamikleri arasında yer alan halı sektörünün lider kuruluşu Kaşmir Halı dünyanın birçok ülkesine ihraç ettiği halılarla Türkiye’nin marka değerini de yükseltiyor.

40 üzerinde ülkede evler ve ofisler Kaşmir Halı’nın renk ve desenleriyle buluşurken sektörde sürdürülebilir pazarın üretimdeki kalite, çeşitlilik ve marka güvencesi olduğunu ifade eden Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu kaliteli ürün üretmek yanında ürünün dünya pazarlarında pazarlanabilmesinin de önemli olduğunu vurguladı.

PAZARLARDA ETKİLİ OLMALI

Dünya halı pazarının en önemli aktörleri arasında yer alan Kaşmir Halı’nın başarısında ülkeler kültürlerine yönelik farklı üretimlerin de yattığını belirten Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, “7 kıtada 200’ün üzerinde ülke yer almaktadır. Her ülkemin kültürü, renk ve desen beğenisi, ihtiyaçları bir birinden farklılık göstermektedir. Siz eğer bu pazarlarda etkili rol almak istiyorsanız mutlaka bu ülkelerin bütün özelliklerini kendi ülkenizi bildiğiniz gibi bilmek, ihtiyaca göre üretim gerçekleştirmek zorundasınız. Bu aslında sadece halı sektörü için değil, bütün sektörler için geçerlidir” şeklinde konuştu.

DOMOTEX BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Uluslararası fuarların ülke ekonomileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Topçuoğlu, “Fuarlar o kentlerin ve ülkelerin prestijidir. Son dönemlerde ülkemizde de marka değeri yüksek fuarlar gerçekleştirilmeye başlandı. Elbette marka değeri yüksek fuarların ülke ve kent ekonomilerine katkısı saymakla bitmez. Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan DomotexTurkey’de bu anlamda sektör fuarları içerisinde çok önemli bir yere sahiptir. Fuarların başarısı ülkelerin sektörel anlamdaki kalkınma ve gelişimine katkılar sağlayacaktır. Gaziantep bulunduğu stratejik konumu itibarıyla bölgenin en önemli fuarlar kenti olmaya aday tek kentidir. Fuarın başarılı geçeceğini umuyorum” şeklinde konuştu. NECMETTİN GÖRGÜN