Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk ligin ilk yarısında Kamil Ocak’ta kazandıklarını ama şimdi tam tersi olduğunu belirterek, “İç saha dış saha önemli değil. Önemli olan içerde dışarda puan toplamak” dedi.

Evlerinde kötü maçlar kaybettiklerini belirten Buruk, “Ligin ilk yarısında tam tersiydi. Şimdi de iç sahada son 6 maçın 5’ini kaybettik. Ama burada Beşiktaş, Galatasaray, Bursa, Fenerbahçe gibi iyi takımlara karşı oynadık. Kötü maçlar kaybettik. Buna Sivas maçını da dahil edebiliriz. Yani çok haketmediğimiz sonuçlar aldık” ifadesini kullandı.

DOĞRULARI YAPTIĞIMIZ BİR MAÇTI

Fenerbahçe gibi zorlu maçı atlattıklarını belirten Buruk, “Artıları eksilere baktığımızda oyun anlamında doğruları yaptığımız maçtı. Bu bize hemde takıma güven oldu. Tabiki maçın sonucuna baktığımızda 5-0 lık sonuç kötü. Dışarıdan bakan çok kolay olmuştur diyebilir ama topu kalenin içine atabilsek çok gollü bir maç olacaktı. İlk yarıda yakaladığımız pozisyonları değerlendirememek ama pozisyona girmek çok önemliydi. Takımın temposu önemliydi. Fenerbahçe’yi sahasından çıkartmamak önemliydi. Bu performansı uzun vadeye yaymamız lazım. Dediğim gibi aldatıc ve üzücü bir skor. Bu maçtan doğruları almamız gerekiyor. Hakemin maç içindeki kararları da bu skora yol açtı. Fenerbahçe kaliteli takım bulduğu anda golü atan takım. O yüzden oyuncuları çok fazla para kazanıyor. Ama dediğim gibi biz en iyisi vermeye çalışıyoruz”

ZOR MAÇ OLACAK

Başakşehir’in çok iyi bir takım olduğunu söyleyen Buruk, “Ligin iyi takımlarından biriyle oynuyoruz. İstatistiklerine baktığımızda zor go yiyen ve çabuk kaleye giden etkili olan iyi kadrosu var. Değerli hocası ve ekibi var. Tabi zor maç olacak. Ama puan olarak farkımız 5. Onlara yaklaşmak istiyoruz. Daha öncede söylüyorduk alt taraftan uzaklaşmak istiyoruz diye. Her zamanki gibi kazanmak için oynayacağımız bir karşılaşma olacak” diye konuştu.