Gaziantepspor'da yönetici Halil İbrahim Karataş'ın istifasıyla yaşanan gelişmeler doruk noktaya ulaştı. Kulüp resmi sitesinden açıklama yapılarak kendisinin ihraç edildiğini söylemeyi doğru ve adil bulmadığını söyleyen Karataş, "kafalarına göre ihraç edemezler. Kulüp Kızıl'ın malı değildir. Sıkıştıklarında beni yönetici yapmak için rica ettiler, şimdi böyle yapıyorlar"dedi. Buna karşılık, dün takımın antrenmanını izleyen İbrahim Kızıl ise, H. İbrahim Karataş'a tepki gösterdi ve "bir yenilgi yüzünden böyle tepki verilmez, bize faydası yok bari zararı dokunmasın"dedi.

• KULÜP KIZIL’IN MALI DEĞİL

• İSTEDİKLERİ YERDE YÜZLEŞİRİM

• KAFALARINA GÖRE İHRAÇ EDEMEZLER

• BÖYLE KULÜPMÜ YÖNETİLİR

• ÖNEMLİ OLAN GAZİANTEPSPOR VE TARAFTARDIR

• GAZİANTEPSPOR ZOR DURUMDA KALACAKTI.

Gaziantepspor yönetim kurlu üyeliğinde istifa eden iş adamı İbrahim Karataş, istifasının ardından ihraç istemi nedeniyle disipline sevk edilmesine anlam veremediğini söyledi. Gaziantepspor’un İbarahim Kızıl’ın malı olmadığını ifade eden Karataş, konuyu adli makamlara taşıyacağını aktardı.

Gaziantepspor’a kendi isteği ile değil birçok defa rica edilmek suretiyle kulübe üye yapıldığını söyleyen İbrahim Karataş, “Ben isteyerek veya kendilerine yalvararak üye olmadım. Onlar kendileri yazdı, kendileri istedi. Ancak sonrasında gördüğüm şeyler ve ortada olan durumlardan dolayı istifa etmem gerekiyordu ve bende istifa ettim. Sanırım üyelikten ihraç kararı almışlar benim için. İstifa ettim fakat ihraç kararını kesinlikle haklı bulmuyorum. Ben elimden geleni yapacağım ve gerekirse bu konuyu adli mevkilere de taşıyacağım. İhraç etmelerindeki sebebi ve benden neden bu kadar korktuklarını merak ediyorum. İbrahim Karataş size ne yaptı da istifa etmesine rağmen ihraç ediyorsunuz. Bu konuda açıklama bekliyorum. Açıkçası ben üyelikten mi yoksa yönetim kurulundan mı ihraç etmek istiyorlar onu bile bilmiyorum. Elbette öğreneceğiz eğer üyelikten ihraç etme söz konusuysa dediğim gibi adli makamlara taşıyacağım” dedi.

GAZİANTEPSPOR’UN KIZIL’IN

MALI OLMADIĞINI ÖĞRETECEĞİZ

Kulüpte bu sebeplerden dolayı kimsenin üyelikten ihraç edilmeyeceğinin ve edilmemesi gerektiğinin altını çizen Karataş, “Gaziantepspor sadece İbrahim Kızıl’ın malı değildir. Artık bunun farkına varacaklar ya da biz Gaziantepspor’un İbrahim Kızıl’ın malı olmadığını kendisine öğreteceğiz. Üyelikten kendi kafalarına göre ihraç edemezler. O halde istedikleri kişileri üye yapsın, sonra da kafalarına göre üyelikten çıkarsınlar. Böyle kulüp mü yönetilir? Bunlar Gaziantep’te insanları kullanmayı herhalde çok seviyorlar ve bu işten sonra da siyasetin önde gelenlerinin arkasına sığınmaya çalışacaklar. Bundan sonra ki kişilerin Allah yardımcısı olsun.

GAZİANTEPSPOR İÇİN KALP BİLE KIRDIM

Gaziantepspor’da sadece taraftar istifa dediği için görevini bırakmadığını kaydeden Karataş, “Ben Gaziantepspor için dostlarımı bile karşıma aldım. Bana gelip istifa et dediklerinde hayır, ben bu işe gönül verdim dedim. Yakın çevremin bu isteklerine karşılık ben onların kalbini bile kırdım, şimdi sorarsanız eğer pişman mısın? diye ben pişman değilim. Çünkü o gün istifa etmiş olsaydım Gaziantepspor gerçekten zor durumda kalacaktı. Benim için önemli olan Gaziantepspor ve taraftarıdır. Gaziantepspor bireylerin takımı değil, kurumsal bir yapıda olmalıdır” dedi.

İSTEDİKLERİ YERDE YÜZLEŞİRİM

Karataş son olarak şunlara değindi; Benim alnım ak, vicdanım rahat. Gaziantepspor’u sevdiğim için elimden geleni her zaman yapmaya çalıştım. Söylediğim şeylere itirazları da varsa kimle nerede istiyorsa yüzleşmeye hazırım.

MUHARREM TÜRKOĞLU