AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, G20 Zirvesi'ni değerlendirdi. G20’nin gücünü bildiklerini ve bu rolü önemsediklerini belirten Koçer, "G-20 Antalya'nın gündemi Türkiye'nin önümüzdeki dönem çalışma takvimini belirleyecektir" dedi.

Gurur duyacakları bir dünya organizasyonuna imza attıklarını anlatan Koçer, "Dünyanın en büyük ekonomik ve sosyal platformunun başkanlığı Türkiye için bir tesadüf değildir. G-20 Antalya'nın gündemi türkiyenin önümüzdeki dönem çalışma takvimini belirleyecektir.G-20 Antalya kaç tane Davos eder bir düşünün? Türkiye olarak; dönem başkanlığını yaptığımız ve dünya ticaretinin yüzde 80'ini, dünya ekonomisinin yüzde 90'ını temsil eden G20’nin gücünü biliyor ve bu rolü önemsiyoruz" diye konuştu.

ÖNEMLİ MESAJLAR VERMEYE HAZIRIZ

Türkiye'nin tüm dünyaya Antalya'dan önemli mesajlar vermeye hazır olduğunun altını çizen Koçer, "Verilecek mesajların, toplumun yarıya yakın kısmının aynı adreste birleştiği 1 Kasım seçimlerinin ardından gerçekleşecek olması ayrı bir önem taşıyor. Zira 15 gün öncesine kadar 5 aydır yaşanan belirsizlik ve kargaşa ortamının ardından yakalanan huzur ve güven dolu Türkiye’nin vereceği mesajlar farklı karşılık bulacaktır. Siyasi belirsizliğin olmadığı, güven veren, üreten ülke profiline sahip olmak Türkiye için olduğu kadar dünyanın en büyük 19 ekonomisi ve AB için de önemli" dedi.

YÜKSEK BİR YAPI

Koçer açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "G20, hem gelişmiş hem gelişmekte olan dünyanın en büyük ülkelerini kapsadığı için temsil gücü son derece yüksek bir yapı. Bu bakımdan G-20’nin küresel ekonomik işbirliği için önemi çok fazla. G-20’nin gerçekleştirdiği tüm faaliyetlere üst düzeyde etkin katılım da Türkiye gibi, yakın coğrafyasında rol model kabul edilen bir ülke için önem taşımaktadır. G-20’de alınan kararların dünya genelinde; petrol fiyatından, teknolojiye, sağlıktan, eğitime pek çok alanda yarattığı tesir dikkate alınacak olursa bahsetmiş olduğum önem ve gereklilik çok daha net görülebilecektir. Uluslararası finansal yapı,yatırım, ticaret, istihdam, kalkınma ile KOBİ’lerin desteklenmesi ve Dünya KOBİ Forumu oluşturulması başlıklarına özel bir önem verilmesi gerektiğine inanıyorum" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT