UKOME kararıyla servis araçlarında 45 günlüğüne devirlerin serbest bırakılmasıyla esnaf da önemli bir sıkıntıdan kurtulmuş oldu. Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Selçuk İsmet Özcan, "200 civarında servis aracı trafikte ama başkalarının adına çalışıyordu. Bu kararla birlikte kim aracın gerçek sahibi, kim değil rayına oturmuş olacak. Esnafımız bunu iyi değerlendirsin, önemli bir fırsat " dedi.

DOLANDIRICILAR ÇIKMIŞTI

Daha önce servislerde devirin yasak olduğunu, Servisciler Odası'nın talebi üzerine 18 Temmuz 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar geçici bir süre devir işleminin yapılmasıyla ilgili karar çıktığını anlatan İsmet Özcan, "Sahibi ölmüş olan var, şirket adına araç almış ama şirketten ayrılmış, işi terketmiş, kendi aralarında satmışlar, ama resmi satış yapamamışlar, kaydı yok, bir kaza olduğu zaman mağduriyet yaşanıyordu. Çünkü ceza sahibine yazılıyordu. Devir olmadığı için dolandırıcılar çıkmıştı" dedi.

KARARDAN MEMNUNUZ

Gaziantep'te 1300 öğrenci servisi, 2100 personel servisi olduğunu, devirlerin iki aylığına açıldığını ve tahsis ücretinin 5 bin TL olarak belirlendiğini söyleyen Özcan, "8 aydan beri devir yoktu. Ne alıp, ne satabiliyorduk. Kimi öldü, kimisi icralık oldu. 200 civarında servis aracı trafikte ama, başkalarının adına çalışıyor. Hangisi şoför belli değil. Tüm bu sorunlar bitiyor. Bu karar çok iyi oldu, memnunuz. Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Meral KINACILAR