GASKİ’nin yaptığı kanalizasyon ile artık Havalimanı yolu, Yeşilvadi Parkı, Perilikaya, Serinevler, Barak, Fırat, İncilikaya mahalleleri ile eski Et-Balık Kurumu’nun olduğu bölgelerde pis koku kalmayacak.

GASKİ’nin 10 milyon TL’nin üzerinde harcadığı bir proje ile yıllardır dışarıya akan kanalizasyon suları artık merkez atıksu arıtma tesisine akacak. Böylece daha önce dışarıya akan kanalizasyon suları artık kontrol altına alınmış oldu. GASKİ, aynı zamanda yağmur sularını da Sacır Deresi’ne vererek olası taşkınlıkları ve sel baskınlarının önüne de geçmiş oldu.

SON AŞAMAYA GELİNDİ

Sadece Perilikaya ile Yeşilvadi bölgesindeki kanalizasyon sularını merkezi atıksu arıtma tesisine bağlamakla yetinmeyen GASKİ, Güneş, Yukarıbayır, Kahvelipınar, Onur, Güzelvadi, Beybahçe, Vatan mahallelerinden gelen kanalizasyon sularını da bu hattan geçirerek merkez atıksu arıtma tesisine aktarıyor. Kanalizasyon çalışmalarının olduğu alana giderek incelemeler bulunan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Yeşilvadi'de kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmaları son aşamasına gelindiğini söyledi.

20 GÜNLÜK ÇALIŞMA KALDI

Sönmezler, “Yeşilvadi ve çevresindeki yerleşim yerlerinin kanalizasyon ve yağmur suyu sıkıntılarının giderilmesine yönelik başlatılan çalışmalarımızda, muhtelif çaplarda 14 bin metre kanalizasyon hattı ile 6 bin 500 metre yağmur suyu hattı döşendi. Projeyi tamamlayabilmemiz için yaklaşık 5 aydır protokol yolunun alt tarafındaki güzergâhta bulunan imar sıkıntılarının çözümünü bekledik. İmar sıkıntısının çözülmesi ile birlikte başlayan çalışmalarımızda sona yaklaştık. Yaklaşık 20 günlük çalışmamız kaldı” dedi.

SACIR DERESİNE VERİLDİ

Yeni gelişen bölgelerde açığa akan pis suların bulunduğunu vurgulayan Sönmezler, “Kısa vadede pis suların arıtma tesislerine gönderme projesini tamamladık ve sona geldik. Bu bölgede şu ana kadar 20 km’nin üzerinde boru döşemesi yaptık. Bunların 16 km’si kanalizasyon hattı 4 km’den fazlası ise yağmur suları hattıydı. Sönmezler, Yeşilvadi ile Perilikaya çevresindeki tüm pissuların bu kollektör hattı ile merkez atıksu arıtma tesisine ulaşımını sağladıklarını, yağmur sularının deşarjını ise Sacır Deresine verdiklerini kaydetti. BÜLTEN