Sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle adından söz ettiren Royal Halı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, "Önceğilimiz eğitim ve spor. Amacımız eğitim, spor alanlarında toplumun yaşam kalitesine katkıda bulunmak" dedi.

"Çocuklar Gülsün Diye - Royal Halı" anaokulunun açılışını geçtiğimiz hafta Şahinbey ilçesi Güneş Mahallesinde gerçekleştirdiklerini belirten Taner Nakıboğlu, anaokullarının artık bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Nakıboğlu, "Anaokulları çocukların gelişiminde önemli bir yere sahip. Türkiye'de okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Çocuklar Gülsün Diye Derneği'ne Royal Halı olarak destek vermekten büyük onur duyuyoruz. Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Sayın Gülben Ergen bu anlamda hayırlı işler yapıyor" diye konuştu.

NASIL BAŞLADI?

Çocuklar Gülsün diye derneğinin kuruluş günlerini anlatan Taner Nakıboğlu, "4-5 yıl önceydi. Gülben Ergen bizim Antalya'daki bayi toplantısında konsere geldiğinde böyle bir şey düşündüğünü söylemişti. Yönetim Kurulu üyemiz Cihan Dağcı ile bu fikri beğendiğimizi ifade ettik ve belli bir bağış yaptık. Oradan başladık, sonra Royal Halı olarak yapilan anaokullara bir iki tane halı vermeye başladık, devam ettik, okullardan çoğuna halı verdik" dedi.

SOMA OLAYI OLDU

Gülben Ergen'in, geçen yıl Mart ayında yine bayi toplantısına geldiğinde okul sayısının 22 tane olduğunu hatırlatan Taner Nakıboğlu, "Gülben Hanım bu sefer Gaziantep'e bir tane okul yaptıralım dedi. Bize de sponsor olun dedi. Bizde kabul ettik. Buradaki okul yapıldı. Sonra Soma olayı oldu. Gülben Hanım, durun önce Soma'ya yaptıracağım, ondan sonra Gaziantep'in açılışını yapalım dedi. Ekip Soma'ya gitti 23. okulu Soma'ya açtılar. Aslında Soma'daki o üzücü olay yaşanmasaydı 23. okul bizimki olacaktı" diye konuştu.

ŞEHİR MERKEZİNDE OLMAYACAK

Gülben Ergen'in anaokulunun bazı kriterleri olduğunu dile getiren Nakıboğlu, "İki tane sınıf bulunuyor. 100 öğrenci var. Mutfağı, öğretmen odası, lavaboları mevcut. Gülben Hanım, bir tane büyük okul yaptırabilir, ancak bunun yerine küçük okulları tercih ediyor. Şu ana kadar 25 tane küçük anaokulu yaptırdı. İkinci bir kriteri okulları şehir merkezine yaptırmıyor. Köy ve kasabaları tercih ediyor. Şehrin en ücra, ihtiyaç duyulan yerlerine okul yaptırıyor. Zaten şehir merkezlerinde ana okulları var diyor. Güneş mahallesinde başka anaokulu yok. Gülben Hanım, küçük çok olsun çok fazla olsun diyor" dedi.

YAŞAM KALİTESİNE KATKIDA BULUNMAK

Eğitimin yanında spora da her zaman destek verdiklerinin altını çizen Nakıboğlu, "Royal Halı Basketbol, basketbolun altyapıları, Zirve Üniversitesi'nde yine basketbol, bireysel sporlar, yani hep gençleri eğitim ve spora yönlendirecek çalışmalar içerisindeyiz. Bilinçli ve sağlıklı bir nesil yetişmesine katkı sağlamak hedefiyle eğitim ve spor alanlarında kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları yürütüyoruz. Ülkemizin geleceğini inşa edecek gençlerimizi, spora teşvik ettiğimiz için gururluyuz. Sosyal sorumluluk projeleriyle eğitim, kültür, sanat, spor alanlarında toplumun yaşam kalitesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" dedi. Meral KINACILAR