Antalya Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Okan Keşci ve yönetim kurulu üyeleri Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, " Bizler Gaziantep için çalışırız ve her zaman önceliğimiz şehrimizdir. Bu bizim için değişmez bir kuraldır" dedi.

Mecliste görev almış üyelerle bağlarını koparmadıklarını ve bütün toplantılara davet ettiklerini dile getiren Ünverdi, “Büyüklerimizin bilgi ve birikimlerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Yurtiçinden ve yurtdışından bize Gaziantep’in başarısını soruyorlar. Sonuçta bizim denizimiz ve işleyeceğimiz verimli toprağımız da yok. Bu yüzden sanayici olmaktan başka çaremiz de yoktur. Atalarımızdan gelen üretme gücü var. Bizler bunu devam ettiriyoruz. Rahmetli Sani Konukoğlu’nun, ‘işin hilesi dürüstlüktür.’ sözü var. Büyüklerimizden bize gelen böyle bir algı var. Onlardan sonra gelen büyüklerimiz de birlikteliği bozmamak adına ellerinden geleni yapmışlardır. Paylaşım ve öncelik her zaman Gazianteptir. Bütün bunlar birleştiği zaman başarı ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

AB TESCİLİ ALDIK

Kilis ile 50 milyon metrekare üzerinde kurulması planan ortak OSB projesi olduğunu anlatan Ünverdi, “174 ülkeye ihracat yapıyoruz. Gaziantep’ten, Nisan ayında yüzde 6 oranında artışla 592 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. İnsanın kendisine hedef koyması lazım. Bu doğrultuda ‘Markaşehir gaziantep projesini başlattık ve bu projemiz Dünya’da kabul gördü. Bunun yanında Antep baklavasının AB tescilini alarak ürünümüze sahip çıktık" dedi

KEŞCİ'DEN TEŞEKKÜR

Ev sahipliği için GSO’ya teşekkür eden Başkan Keşci yaptığı konuşmada sanayi kenti Gaziantep’i görmek istediklerini belirterek, “Böyle ziyaretler iletişimimizi güçlendirmek adına çok önemli. Antalya’da 1990 yılında kurulan bir derneğiz. Dernek üyelerimiz çok çeşitli meslek üyelerinden oluşuyor. Çok kapsamlı bir derneğimiz var. Üyelerimiz arası ticari ve sosyal ilişkiyi geliştirmek amacındayız. Bunu yaparken de iletişimizi güçlendirmek adına bu tür ziyaretleri ve geziler düzenliyoruz. Bunu yaparken de Gaziantep gibi farklı özellikleri olan kentleri seçiyoruz” diye konuştu.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT