CHP Şehitkamil ilçe Başkanı Mehmet Atar ve 3 yönetici ile bir meclis üyesi ile bir ilçe katibi meclis üyesi adaylığı için yapılan ön seçime hile karıştırdıkları iddiasıyla disipline sevk edildi. Disiplin kararı gündeme bomba gibi düşerken CHP İlçe Başkanı Mehmet Atar karara eteş püskürerek, "Ön seçimde 5 tane il yönetiminden denetmen vardı. Önce o arkadaşlar kendi kendilerini disipline versinler. Mehmet Atar'ı yıpratmaya kimsenin gücü yetmez" dedi.

GÖKDAĞ KATILMADI

CHP İl Yönetimi önceki gün akşam saatlerinde toplandı. İl Başkanı Av. Mehmet Gökdağ'ın cenazesinden dolayı katılamadığı toplartıya Sayman Hüseyin Yalçın başkanlık etti. Yönetim toplantısında Şehitkamil'de meclis üyesi adaylığı için yapılan ön seçimde bazı kişilerin başkalarının yerine oy kullandıkları ile ilgili şikayetleri masaya yatırıldı. İl Yönetimi toplantıda ilçe başkanı Mehmet Atar, ilçe yöneticileri Reşit Kaya, Doğan Tuncer, Durdu Tazeoğlu, Katip Habip Karaduman ve meclis üyesi Resul Öksüz'ü tedbirsiz olarak disipline sevk etti.

ATAR: ZİKZAK ÇİZMEDİM

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Atar, ön seçimde il yönetiminden 5 tane denetmen olduğunu belirterek, "O arkadaşlar öce kendi kendilerini disipline vermeliler. Atar ile ilgili bir şey bulamazlar. Atar'ı yıpratmak kimseye fayda sağlamaz. Ellerine ne geçecek? Üstelik parti içinde Atar'ı yıpratmaya kimsenin gücü de yetmez. Çünkü Atar'ın bir duruşu, bir geçmişi var, siyasette zikzak çizmez. Bugüne kadar partideyim, zikzak çizmedim, hiçbir partiye oy vermedim, partinin büyümesi için sonuna kadar mücadele verdim. Mevcut il yönetimindeki arkadaşlara Atar'ı yıpratın diye söylemeyle bu işler olmaz" dedi.

HAZİRUN CETVELİ KAYIP

Öte yandan Şehitkamil ilçesinde yapılan ön seçimde delegelerin kayıtlı olduğu hazirun cetveli de bulunamıyor. Atar, "Hazirun cetvelini ortaya çıkartsınlar. Cetvelle ilgili sorumlu kendileri. İl yönetiminden iki arkadaş o cetvelin yerini biliyor. Ben partime zarar vermek istemiyorum. Şu anda basında partiyi tartışmayı kendime yakıştıramıyorum. Disipline önce il yönetimindeki 5 tane arkadaşın gitmesi gerekir. Çünkü ilden, ilçede denetmen kendileriyle. Seçimler ilin kontrolünde yapıldı, varsa böyle birşey müsaade etmeyelerdi" diye konuştu. Atar, CHP'nin Gaziantep'te önce küçülmesi sonra büyümesi gerektiğini ifade ederek, "Bu anlayışla parti bir yere gelmez. Kişiler ben hesabı yaptığı için parti küçülüyor. CHP'de ben anlayışından mutlaka çıkılmalı" dedi. Meral KINACILAR