Karkamış İlçesindeki HDP İlçe Başkanlığı binasının açılışına katılan Osman Demirci’ye miting gibi karşılama düzenlendi. Demirci, “Göreviniz ne olursa olsun, insan önce insan olmalı. İlk önce insan, sonra da vicdan” dedi.

HDP’nin 7 Haziran’da seçimlerden zaferle çıkacağını açıklayan HDP Gaziantep Milletvekili aday adayı Osman Demirci bu yürüyüşün zafere yürüyüş olduğunu belirtti. HDP Gaziantep Milletvekili aday adayı Osman Demirci yoğun seçim çalışmalarını sürdürürken, katıldığı Karkamış İlçe Başkanlığı binasının açılış töreninde halkın ilgi odağı oldu. HDP’lilerle birlikte halay çeken Demirci, yaptığı değerlendirmede en az yüzde 20 hedefiyle çıktıkları yolun zaferle son bulacağına inandığını açıkladı.

Demirci, iç güvenlik yasa tasarısını da eleştirerek İç Güvenlik Yasa Tasarısının tasarı halindeyken uygulanmaya başlandığına işaret etti. Demirci yaptığı açıklamada, “HDP aday adayıyım, bizim üzerimize molotof atılır mı? Atıyorlar. Siz hangi siyasi güce hizmet ediyorsunuz? Göreviniz ne olursa olsun, insan önce insan olmalı. İlk önce insan, sonra da vicdan” diye konuştu.

"Doğduğumuz yerlere karşı sorumluluğumuz var. Bu sorumluluk insan olmanın bir gereği. O bilinçte olan insanlarız" sözleriyle neden HDP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Demirci, HDP’nin baraj sorunu olmadığını belirterek, “Gaziantep’te yüzde 20 oy alacağımıza inanıyorum. En az 4 milletvekili çıkaracağımızı düşünüyorum. Kürtlere özgürlük; halkların özgürleşmesi, Türkiye’nin özgürleşmesi demek. Padişahlık özlemi içerisindeler. Biz çoğulcu bir toplumuz ama icraata bakarsanız tekçi. Bu nedenle HDP’ye bu dönem büyük bir teveccüh var. İnsanlar her şeyin farkında” şeklinde konuştu.

ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ HERKES İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Demirci, adaylık sıralamasında kaçıncı olursa olsun partisi için çalışmaya devam edeceğini belirterek, “Birinci sırada da olsam 33’üncü sırada da olsam aynı şekilde çalışırım. Bu dönem çok farklı bir yaklaşım var. Partimizde 33 aday adayı var. Çünkü özgürlük mücadelesi sadece Kürtler için yoktur. Bakın, emekçilerin de önemli sorunları var. Bu mücadele aynı zamanda emekçiler için de. Bu ülkeye karşı herkesin sorumluluğu var. Yolsuzluk yaparak, ülkenin içini boşaltarak, vatanseverlik olmaz” dedi.

EN AZ DÖRT MİLLETVEKİLİ

HDP’nin MHP’den değil, AKP ve CHP’den oy alacağını vurgulayan Demirci, konuşmasına şöyle devam etti:

“HDP, Gaziantep’te en fazla AKP ve CHP’den oy alacak. HDP var olmanın unsurudur. Bizde kadın erkek ayrımı yok, insana insan olarak bakıyoruz. Türkiye gerçeklerini çok iyi analiz etmiş bir kadro var. Bakın kadın konusunda bizden daha duyarlı hiçbir parti yok. Türkiye’de kadın olmak çok zor. Bir çok partide yüzde 6 olan kadın oranı bizde yüzde 50’dir.” İHA