Mimarlar Odası ve CHP'nin itiraz ettiği Metro'nun arkasına yapılan yüksek yoğunluklu planla ilgili konuştuğumuz, Ak Parti Şehitkamil ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mehmet Ali Çiftçi, "İdareye güvenimiz var. Yanlış bir şey karar almazlar" derken, CHP Şehitkamil Belediye Meclis üyesi Hurşit Yıldırım, " Aynı pafta içinde bir yerde emsal 1, bir yerde emsal 2.5 olmaz" dedi.

ÇİFTÇİ:İDAREYE GÜVENİMİZ VAR

Ak Parti Şehitkamil ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mehmet Ali Çiftçi, idarenin tasarrufu diyerek, "İdareye güvenimiz var. Yanlış bir şey karar almazlar. yanlış yaparlarsada kendi aramızda konuşuruz. Çok fazla incelemedim. Hizmet önemli. Hizmet edilecekse, memlekete faydalı olacaksa bu önemli. 50 senedir insanlar bekliyor" dedi.

YILDIRIM:FATMA HANIM EMSAL DİNLEMİYOR

CHP Şehitkamil Belediye Meclis üyesi Hurşit Yıldırım:, bu planla resmen Gaziantep'in katledildiğini belirterek, "Böyle bir şey olamaz. Aynı pafta içinde bir yerde emsal 1, bir yerde emsal 2.5 olmaz" dedi.

Yaşanabilir kentlerde hava sirkülasyonun engellenmemesi için yüksek yoğunluğın sakıncalı olduğunu dile getiren Yıldırım, "Kilis yolu üzerinde ekolojik kent projesi Avrupa'da neden ödül aldı? Sebebi iki katlı ekolojik bir kent planı yapıldı. Fatma Hanım emsal 1, 2 dinlemiyor, yüksek yoğunlukları yapıyor" diye konuştu.

ÖNCE ALTYAPIYI YAPIN

Yaşanabilir kentlerin marka şehir olacağını, bu plana binliğinde de karşı çıktıklarını söyleyen Yıldırım şunları dile getirdi:"Ortak akıl diyorlar muhalefeti dikkate almıyorlar. Özellikle söylüyorum bugün Gaziantep'te son bayram günü gördük 1 saatlik yağış, şehri mahvetti. Yüksek yoğunluklu planlar yapacağınıza şehrin önce altlapısını yapın"

DOP'U, KOP'U BIRAKIN

Yerel yönetimlerin DOP, KOP payından ziyade yaşanabilir şehir yaratması gerektiğini ifade eden Yıldırım, "DOP'u, KOP'u düşünmeyeceksin. Şehri şu anda katlediyorlar. Yüksek yoğunluğu şehir dışında yapalım. Şehri açalım. Şehirde hava sirsülasyonu nerede varsa oraya yüksek yoğunluklu yer yapıyorlar. Gaziantep Büyükşehir meclisinde 100 civarında madde görüşülüyor. İki gün meclis diğer günler komisyon. Her gün gündemesine 1 dakika süre ayrılıyor. Var mı böyle bir şey, dünyanın neresinde var bu?" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR