Türkiye'de olası bir erken seçimde CHP'de ön seçim yapılan illerde adayların değişmeyeceği, atama yapılan illerde ise değişiklikler olacağı iddiaları gündem yarattı. Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Mehmet Şeker, "Parti ne karar alırsa alsın saygılıyım, İster ön seçimle, ister delegeyle, ister üyeyle her yönteme varım" dedi. Şeker, Gaziantep il yönetiminin istifalarının MYK'da görüşüleceğini, büyük ihtimal yola devam deneceğini söyledi.

DERDİMİZ ÜLKE SORUNU

Türkiye'de bir erken seçim ihtimalinin olmadığının altını çizen Mehmet Şeker, "Halk ayrıca şu parti ön seçim yapmış, bu parti atama yapmış, bunlara bakmıyor. MHP, AKP, HDP ön seçim mi yaptı? Halk niye oy verdi? Halk başkanlık sistemine karşıyım, diktatörlüğe karşıyım diye Ak Parti'ye ders vermek istedi. Ben ön seçimede atamaya da varım. Bunlardan hangisi denirse kendine güvenen hodri meydan der gereğini yapar. Bizim derdimiz bunlar değil, derdimiz ülke sorunu" dedi. " dedi.

'Bizim derdimiz ülke sorunları diyen Şeker, 'Yunanistan'ı, Suriye'yi, Irak'ı görüyoruz. Diyelimli erken seçim oldu. Ne değişecek? Bundan farklı bir sonuç mu çıkacak?Türkiye'de erken seçim olmaz. Kimse Türkiye'nin ekonomisini sıkıntıya sokamaz. Hiç bir partininde geleceği Türkiye Cumuryeti Devletinin önünde olamaz. Buradan bir hükümet çıkması lazım" diye konuştu.

Şeker, Sait Köse ve yönetiminin istifalarının MYK'da görüşüleceğini de belirterek, "Büyük ihtimal devam edin gidin derler. 3 ay sonra il başkanlığı, ilçe başkanlığı seçimleri var. Şimdi macera yaşamanın anlamı da mantığı da yok" dedi. Meral KINACILAR