PM'de merkez yoklama kararına karşı çıkan ve ön seçim olmazsa aday adaylığından çekileceklerini açıklayan CHP Gaziantep Milletvekili aday adayları dün il, ilçe başkanları ve meclis üyeleriyle birlikte Ankara'ya çıkarma yaptı. Heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek ön seçim istedi. Kılıçdaroğlu, Gaziantep heyetini dinleyerek, konunun bugün toplanacak parti meclisinde bir kez daha değerlendirilmesi sözünü verdi.

Ankara'ya CHP İl Başkanı Sait Köse, Aday adaylarından Ali Şimşek, Mustata Yılmaz, Ahmet Yılmaz, Deniz Kurtoğlu, İrfan Kaplan, Selim Karahan, Abdullah Odabaşı, Abdullah Altınbaş, Naci Kılıç, Ayşenur Yılmazer, Şahinbey, Şehitkamil, Nizip, Nurdağı, İslahiye ilçe başkanlarının yanısıra Şahinbey eski Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, meclis üyeleri Mehmet Sucu, Hurşit Yıldırım, Mehmet Dokbay ve Mahmut Demirel gitti.

Görüşmede ilk sözü il başkanı Sait Köse aldı. Köse konuşmasında Gaziantep'in hassasiyetlerini anlattı ve ön seçim istediklerini söyledi. Köse'nin yanısıra Yaşar Ağyüz, Deniz Kurtoğlu, Ahmet Yılmaz, Naci Kılıç da ön seçim istemelerinin nedenlerini anlattı. Kılıçdaroğlu, ön seçimde her kesimi temsil edecek bir listenin çıkıp çıkmayacağı konusunda endişeli olduklarını belirtti. Heyeti dinleyen Kılıçdaroğlu, konunun bugün toplanacak PM'de bir kez daha değerlendirileceği sözünü verdi. Meral KINACILAR