89 yaşında Musa Kazım Kuzucu ile 76 yaşındaki Zekiye Keçiş, gerçekleştirilen sade bir nikah töreni ile dünya evine girdi. Nikah töreninde büyük heyecan yaşayan çiftten Zekiye Kaçış, kendi marifetlerini ve eşini öve öve bitiremedi.
Gaziantep’te yaşayan 5 çocuk babası Musa Kazım Kuzucu, ilk eşi öldükten sonra uzun süre yeniden evlenmek için uğraştı. İzdivaç programına da katılan Kuzucu, bir türlü istediği eşi bulamadı. Herkese, her yere haber salan Kuzucu, gelini ve gelinin arkadaşı vasıtasıyla yaklaşık 5 yıl önce 8 çocuğu bulunan Zekiye Keçiş (76) ile tanışarak, imam nikahı ile evlendi. 5 yıl boyunca birlikte yaşayan ve oldukça iyi anlaşan çift, hayatlarının son demlerinde adete ikinci baharı yaşamaya başladı. Musa kazım Kuzucu, bir sabah uyandığında Zekiye Keçiş’e evlenmek istediğini söyledi. Zekiye Keçiş, resmi nikaha gerek olmadığını söylemesine rağmen Kuzucu, kendisine bir şey olursa ortada kalmasından korktuğunu belirterek, Zekiye Keçiş’i nikah masasına oturmaya ikna etti.

DAMADI VE KENDİSİNİ ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ
Tören öncesi açıklama yapan çiftten Musa Kazım Kuzucu, ilk eşinin vefatının ardından her yerde evlenebileceği eş aradığını söyledi. İzdivaç programına katıldığını da belirten Kuzucu, “5 yıl önce gelinlerimiz vasıtasıyla kendisiyle tanıştık. Çok iyi anlaştık. 5 yıldır imam nikahı ile yaşıyoruz. Kötü bir söz bile söylemedim. O da beni hiç üzmedi. Bana bir şey olursa ortada kalmaması için evlenmek istedim. Hayatımın ikinci baharını yaşıyorum. Çok mutluyum” diye konuştu.
76 yaşındaki Zekiye Keçiş ise 5 yıl önce tanışıp, birlikte yaşamaya başladığı Kuzucu’dan çok memnun olduğunu belirterek, evlenmeyi de kendisinin istemediğini vurguladı. Kendisini ve damadı öve öve bitiremeyen Keçiş, “Biz zaten güzel anlaşıyoruz. Hiçbir kötü söz söylemedi. Hiç beni üzmedi. Ben de onun her hizmetini yapıyorum. En iyi şekilde hizmet ediyorum. Hiçbir eksiğini, bırakmıyorum” ifadelerini kullandı

“EN BÜYÜK ALTIN, EŞİM”
Şahinbey Belediyesine müracaat eden çift, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun kıydığı nikahla dünya evine girdi. Yıllar sonra tekrar nikah masasına oturan çiftin oldukça heyecanlı olduğu görüldü. Başkan Tahmazoğlu'nun, merasimde damattan geline altın almasını istemesi üzerine Zekiye Keçiş, “Yok ben istemem altın. Suriyeli kiracıların halini görüyoruz. Onların yanında bu ben altın takamam. Bu terbiyesizliği yapamam. Bence en büyük altın, eşim” diye konuştu. Başkan Tahmazoğlu’nun ısrarı üzerine damat Musa Kazım Kuzucu ise altın bilezik sözü verdi.

ALKIŞLARLA AKİTLERİNİ KUTLADILAR
Eşinin, 5 yıldır kendisine çok iyi baktığını belirten Zekiye Keçiş, “Marketten her şeyi bol miktarda alıyor, getiriyor. Her şeyini yaparım. Sabah kahvaltısını en iyi şekilde hazırlarım. Çocuklarının bile kahvaltılarını hazırlarım. Her türlü hizmetini en iyi şekilde yaparım, yorulmam onu çok seviyorum. Tabi o da beni çok seviyor” diye konuştu.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU'NDAN GELİNE BİLEZİK
Çift, imzanın ardından akitlerini, Başkan Tahmazoğlu, nikah şahitleri ve basın mensuplarının alkışlarına alkış temposu tutarak, kutladı. Başkan Tahmazoğlu çifte kitap ve ve gümüş fincan takımı hediye ederken, evlilik cüzdanını teslim ettiği Zekiye Keçiş’e bir altın bilezik de takarak, evliliğin hayırlı olmasını diledi.