Düğmeci Mahallesi, Ömeriye Cami Sokak'ta döşeme taşıyla döşenen yolu tekrar sökme çalışmaları esnafın tepkisine neden oluyor. Sokağın başından sonuna kadar tekrar sökülüp yeniden yapılacağını söyleyen esnaf, "Burası yapılalı çok olmadı. Pazartesi günü gelip sökmeye başladılar. Bize bir şey söyleyen de yok. GASKİ, TEDAŞ, Doğalgaz çalışması olacak, yol tekrar yapılacak diye söylentiler var. Ne kadar sürecek bilmiyoruz. Ama bizim dayanacak gücümüz kalmadı. Buradaki tadilat, boya çalışmalarından dolayı zaten işlerimiz düşmüştü, şimdi daha da kötü olacak. Belediyenin, devletin bu kadar parası çoksa 18 TL su parasını yatıramayan fakirin evine icra göndermesin" dediler.

NELER SÖYLEDİLER?

ESNAF İŞ YAPAMAZ HALE GELDİ

Memik Tüney (Emekli): "Burası yapılalı çok olmadı. Yeniden sökülüyor. Doğalgaz, TEDAŞ,su kanalları yenilecekmiş. Buna gerek yoktu. Zaten 1 yıldan beri burada çalışma var. Binalar boyandı, çeşitli tadilatlar nedeniyle esnaf zaten iş yapamaz hale geldi. Buna birde Pazartesi günü başlayan bu çalışmalar eklendi."

DEVLETİN PARASI ÇOK MU?

Mehmet Şahin (Emekli): "Bu belediyenin, bu devletin parası çoksa fakirin evine 18 Lira için icra göndermez. Burası da öğlene kadar yap avrat, öğleden sonra sök avrada döndü. Fuzuli masraf. Yarın bize ödetecekler. Emekliye yüzde 2 veriyorlar. Emekliye gelince zorlarına gidiyor. Ancak binaların yüzünü boyamaya gelince zorlarına gitmiyor."

ÇOK ESKİ DEĞİLDİ

Seydi Serttaş (Esnaf): Bu yol yapılırken epey gider, kolay kolay sökülmeyecek dendi. Yol sağlamdı. Altyapı da iyiydi. Zaten esnaf sıkıntılı. 2 senedir iş yapamaz hale geldi. Çoğu dükkan el değiştirdi, esnaf kapatıp kapatıp gitti. Burayı altyapı için söküyorlar. Daha çok eski değildi. Birde burada gece çalışmalarından bıktık. Sabaha kadar çalışıyorlar. Fabrikada çalışan var, hastası olan var. Kendi gayelerine göre iş yapıyorlar. Emekli, memura geldiği zaman dert yanıyorlar. Böyle fuzuli işlere para buluyorlar.

ESNAFI ZORA SOKACAK

Mehmet Kaya (Esnaf):İşler iyi değil. Esnaf krizde. Bu çalışmalar esnafa darbe vuruyor. Son çalışmalar esnafı iyice zora sokacak. Ayrıca burada çatıları söküp yeniden yapmadılar.Yağmurda rezil olduk."

Ali Ata (Esnaf):"Çalışmanın sonunda memnun olacağız ama bir an önce bitmesini istiyoruz. Buradaki çalışmaların ne olduğunu kimse bilmiyor. Bizde kulaktan duyma bilgilerle öğreniyoruz. Söylentilere göre doğalgaz için yol sökülüyor. İşlerimiz bu çalışmalardan dolayı yüzde 50 düştü. Kepenkleri yapacaklardı ama daha yapmadılar. Güya Ramazan ayında bitecekti."