Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, İş Kur'dan proje alan oda ve birliğin vergi denetimine alındığını belirterek, “Bizler 5 bin 309 kursiyeri, 248 projeyle meslek sahibi yaptık. Bunun karşılığında birşeyler beklerken defterlerimizin incelenmesini anlayamadık. Denetimlerin sonunda çıkacak vergi farklarından dolayı adımız vergi kaçakçısı olarak anılacak" dedi.

KAR ETMEDİĞİMİZ PROJELERİ NASIL GELİR GÖSTERELİM?

İstihdam Fuarının açılışında konuşan Ömer Küsbeoğlu, İş Kur'dan aldıkları projelerin, vergi denetmenleri ve müfettişler tarafından 15 gün önce incelemeye alındığını belirterek, "Bize, aldığımız projeleri gelir olarak göstereceksiniz diyorlar. 2009 yılından bu yana alınan projelerle ilgili sanki biz vergi kaçırıyormuş gibi işlem yapacaklar, rapor tutacaklar. Kar etmediğimiz projeleri biz nasıl gelir gösterebiliriz. İş kurdan ve diğer kurumlardan aldığımız mesleki eğitim projelerinin önce vergisini ödeyin diyorlar. Karı olmayan, kar amaçlı olmayan bir çalışmadan vergi tahakkuk ettirmek istiyorlar. İş-kurdan kim proje almışsa, vergilendiriliyor" diye konuştu.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINA SESLENDİ

Avrupa projelerinde vergi olayının söz konusu olmadığını söyleyen Küsbeoğlu, "248 projemizden 48'i Avrupa projesi. Bunun dışında 200 projeden vergi isteniyor.Proje yapan kurum ve firmalar vergi denetimine alındı. Bizler 5 bin 309 kursiyeri 248 projeyle meslek sahibi yaptık. Bunun yüzde 65'ini istihdam ettirdik. Bunun karşılığında birşeyler beklerken defterlerimizin incelenmesini anlayamadık. Denetimlerin sonunda çıkacak vergi farklarından dolayı adımız vergi kaçakçısı olarak anılacak. Raporda bu arkadaş vergi kaçakçısı yazacak. 36 yıllık sosyal hayatım, 54 yıllık çalışma hayatım var, ben vergi kaçakçısı değilimBen Sayın Valim ve Belediye Başkanımın gerekli girişimleri yaparak istihdam üretmeye çalışan kurumlara yardımcı olmalarını bekliyor, esnaf ve oda başkanı olarak tüm yetkili mercileri proje üreten kurumlara desteğe çağırıyorum. ” şeklinde konuştu. Haber Merkezi