Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, "Çok oynamak isteyen, arzulayan bir takımız. Dolayısıyla bu şanssızlığı Kayserispor karşısında kırmak istiyoruz" dedi.

Kendi sahalarında oynadıkları maçlarda zeminin puan kaybında büyük etkisi olduğunu belirten teknik direktör Mutlu Topçu, Kayserispor maçını kazanarak hem puan kazanmak istediklerini hem de zeminin oluşturduğu olumsuz konsantrasyonu aşmak istediklerini söyledi.

Bu güne kadar oynadıkları maçlarda sadece deplasmanda puan alabildiklerini söyleyen Topçu sözlerine şöyle devam etti: ”Dört haftada 4 puanı tabi farklı bir şekilde değerlendirmek lazım. İlk önce iyi olan taraftan başlayıp deplasmandan alınan 4 puanı değerlendirelim. Bursa maçında hem güzel bir oyun hem de güzel bir sonuçla, 3 puanla döndük. Geçen hafta da gerçekten bize yakışır bit oyun ortaya koyduk. Özellikle ilk 20 dakika rakibe çok baskı uyguladık. İkinci yarıda bu baskının neticesinde rakip 10 kişi kaldı, bir penaltı bulduk ama değerlendiremedik. Bunun akabinde yine iki tane, üç tane net pozisyonumuz vardı. Larsson’un iki tane, Uğurkan’ın yine pozisyonu, Muhammet’in kafa vuruşu, yani dolayısıyla daha üretkendik. Geçmiş haftaları da göz önünde bulundurursak daha iyiydik. Oynanan oyundan memnunuz ama bir puan yetti mi, kaçan gollere baktığınızda yetmedi gibi gözüküyor."

DİSİPLİN KONUSUNDA DAHA

ÇOK DİKKATLİ OYNAMAK ZORUNDAYIZ

Kendi evlerinde oynadıkları maçlarda şanssızlık yaşadıklarını vurgulayan Topçu, "İlk hafta Kasımpaşa maçında 10 kişi kaldık. Son 10 dakikada gol yedikten sonra disiplinden uzaklaştık. İkinci maçımızda, Beşiktaş ile oynadığımız maçta rakibin de çok pozisyonu yoktu bizim de yoktu ama yine maalesef son dakikalarda goller arka arkaya geldi. Demek ki bu konuda daha fazla çalışmamız gerekiyor. Disiplin konusunda daha dikkatli oynamak zorundayız. Özellikle gol yediğimizde. İnşallah gol yemeyiz ve üstün gelen taraf biz oluruz. Sezon başından beri bizler futbol oynamayı arzulayan bir takımız diyoruz. Dolayısıyla pas yapan bir takımız” şeklinde konuştu.

"GALİBİYETİ ÇOK ARZULAYAN BİR TAKIMIZ"

Kendi sahalarının oynadıkları maçlarda zemininin olumsuz etkide bulunduğunu belirten Topçu, “Böyle genel düşündüğünüz zaman deplasmanda oynadığımız maçlarda hem Bursaspor hem de Akhisar’ın sahası gerçekten iyiydi. Bu bize pozitif etki ediyor. Çok oynamak isteyen, galibiyeti arzulayan bir takımız. Dolayısıyla bu şanssızlığı Kayserispor karşısında kırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU HAFTA İNŞALLAH 3 PUAN İLE TANIŞIRIZ"

Gol yollarında yaşadıkları sıkıntıyı da dile getiren siyah-kırmızılıların teknik direktörü, “Baktığınız zaman netice ortada ama geçen haftaya baktığınızda aslında üretkenlik önelidir. Gol pozisyonlarına giriyoruz, penaltılar var, karşı karşıya kaçırdıklarımız var. Dolayısıyla pozisyona girmezseniz daha ne bir şekilde sıkıntı var diyebilirsiniz ama biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Arkadaşlarımız da çok uğraşıyorlar. Bu şanssızlığımızı kıracağız. Dediğim gibi bu hafta tekrar bizim için bir çıkış haftası. İnşallah bu hafta 3 puan ile tanışırız” diye konuştu.