Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Hijyen Süt Mutlu Kadın Projesi” kapsamında 200 adet süt sağım makinesi kadın çiftçilere dağıtıldı. Botanik Bahçesinde düzenlenen süt sağım makinesi dağıtım töreninde 200 kadın çiftçiye, sağım makinesi teslim edildi. Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e keçi yavrusu hediye edildi.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Barak’tan Amazon’a güzel bir güneş doğduğunu belirterek, “Türkiye teknolojiyi en iyi biçimde kullanmalıdır, bunun için biz yöneticiler imkanları zorlayacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalar geliştirmeliyiz, Büyükşehir Belediyesi olarak hayvancılığa çok önem veriyoruz, bu doğrultuda yıllardır, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevini yürüten İbrahim Yılmaz’ı tarımsal hizmetler daire başkanlığına getirdik. Hedef, millet hedef devlettir” dedi.

YILMAZ BİLGİ VERDİ

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, süt ve süt ürünleri hakkında bilgi verdi. Yılmaz, süt sağım makinesinin piyasa değerinin 1600-1800 TL arasında değiştiğini bildirerek, proje kapsamına 200 adet süt sağım makinesinin kadın çiftçilere dağıtılacağını söyledi

600 TON SÜT ÜRETİLİYOR

Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan ise, Gaziantep’te günlük 600 ton süt üretildiğini belirterek, “Süt sağım makineleri hem üretici hem de tüketiciler için çok önemlidir. Köylümüz tüm sorunlarını bakan başkanına getiriyor, artık bize de gelin. Tarım Gıda ve Havancılık il ve ilçe müdürlükleri tüm aşılamada sizlere hizmet etsin” diye konuştu.

OLUMLU KATKI SAĞLAYACAK

Koyun Keçi Yetişticileri Birliği Başkanı Haydar Demiröz, süt sağım makineleriyle hijyenik süt elde edileceğini kaydederek, sağım makinesinin hayvanların meme sağlığına olumlu katkı sağlayacağını bildirdi. Üretici Medine Yıldırım, hijyen süt mutlu kadın projesi çerçevesinde dağıtılan süt makineleri için Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’e teşükkür etti. Yıldırım, süt sağım makinesiyle işlerin kolaylaşacağını belirterek, bundan böyle daha temiz ve kaliteli süt elde edileceğini sözlerine ekledi. Programda, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Haydar Demizöz tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e keçi yavrusu hediye edildi. HABER MERKEZİ