Gaziantep'te 6 ay önce borçları nedeniyle intihar eden Behçetler Un fabrikası sahibi Hasan Behçet'in ardından önceki gün de Moda Life halı fabrikasının sahibi 42 yaşındaki Cuma Salik'in, yaşamına kıyması büyük üzüntü yarattı. Bir çocuk babası Cuma Salik'in ölümünden üzüntü duyduğunu belirten Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer, " Duyduğuma göre borçları nedeniyle iflas erteleme istemiş o da çıkmamış. Yanında bu kadar işçi çalıştıran birinin intiharını üzücü ve mantıksız görüyorum" dedi.

MESAJ ATTI

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde 2 tane fabrikası bulunan Cuma Salik (42) adlı işadamı, 2008 yılında hayatını kaybeden babası Süleyman Salik’in Asri Mezarlıkta bulunan mezarı başında intihar etti. İşadamının intihar etmeden önce ailesi ve arkadaşlarına “Babamın yanına gidiyorum. Hakkınızı helal edin” yazılı bir mesaj attığı ifade edildi. Mesajı okuyan ailesi ve arkadaşları telefonla ulaşamayınca babasının mezarının bulunduğu Asri Mezarlıktaki 28. Caddeye gitti.

SAĞLIK GÖREVLİLERİNE HABER VERİLDİ

Arkadaşları ve ailesi olay yerine ulaşmadan önce mezarlıkta gezen vatandaşlar, 07 CTF 07 plakalı siyah otomobilin içinde kanlar içinde biri olduğunu fark edip 112 sağlık görevlilerine haber verdi. Olay yerine giden sağlık ekipleri otomobilin içinde başından silahla vurulmuş bir erkek olduğunu belirlerken, otomobilin kapısı açılmayınca polise haber verildi. Ceset, savcı tarafından yapılan incelemenin ardından Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Adıyaman’ın Besni ilçesi nüfusuna kayıtlı olan evli ve bir çocuk babası iş adamının, son 3 yıl içinde işlerinin kötü gittiği ve iflas noktasına geldiği öğrenildi.

TÖRER:ÜZÜCÜ

Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer, Salik Ailesin eski halıcılardan olduğunu anlatarak, "Duyduğuma göre borçları nedeniyle iflas erteleme istemiş o da çıkmamış. Bilinçli, bu kadar yanında işçi çalıştıran birinin intiharını üzücü ve mantıksız görüyorum" dedi. Bunu niye yaptığını anlamadığını, pazarı olan bir esnaf olduğunu söyleyen Törer, "Babalarını da tanırım Ünaldı'dan dan beri halıcılar" dedi. Haber Merkezi/İHA