Mülteci çocuklarla buluştu

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte sporcular ve çocuklar keyifli anlar yaşadı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK)’un Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile savaş nedeniyle ülkelerinden göç etmek zorunda kalan ve ülkemizin kucak açtığı Suriyeli Mülteci Çocuklar için yürüttüğü “Sportif Eğitime Destek Projesi” GaziantepTalat Özkarslı Spor Salonu’nda olimpik sporcuların katılımı ile gerçekleştirildi..

MİLLİLERİ DİNLEDİLER

Yarısı Suriyeli mülteci çocuklarımız olmak üzere yaklaşık 300 öğrencinin spor kıyafetleri ve malzemelerini aldığı; millî güreşçimiz Fatih Cengiz, milli jimnastikçilerimiz Göksu Üçtaş Şanlı ve Ferhat Arıcan ile tanıştığı ve spor yapma imkanı bulduğu etkinliğe, çocuklar son derece mutlu ve keyifli anlar geçirdi. Çocuklar aynı zamanda milli sporcularımızın spora başlama öyküleri ve başarılı olmak için uyguladıkları çalışmaları da ilk ağızdan dinleme şansı yakaladılar.

FİZİKSEL GELİŞİM SAĞLANACAK

Tanıtım etkinliğinde milli sporcularımızın yanı sıra TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Bilal Porsun, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken katıldı.

Projeyle savaş nedeniyle ülkelerinden göç etmek zorunda kalan ve ülkemizin kucak açtığı Suriyeli mülteci çocuklar ve bölgede yaşayan Türk çocukların spor yolu ile aralarındaki dostluk ve yardımlaşma bağını güçlendirme, daha sağlıklı olmaları, fiziksel gelişimlerinin desteklenmesi aralarındaki amaçlanıyor.

Çocuklar için Sportif Eğitime Destek Projesi’nin tanıtım etkinliğinde konuşan TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta: “Ülkemiz ve dünyadaki gelişmelere kayıtsız kalmamak, spor yolu ile çocuklara, gençlere katkı sunmak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin önceliklerinden biridir. Bu yıl Projemiz ikinci yaşına girerken bölgedeki çocuklara verdiğimiz katkıları, iki yıl öncesi ile şimdiki arasındaki farkları görmek gurur verici. Suriye’deki kötü anılarını unutmalarına verdiğimiz öncelik, bu yıl ilgi ve yeteneklerine göre bir spor branşına yönlenmelerine çevrildi. Katledilen bu yol, Projenin başarısını en net şekilde gösteriyor” dedi.

FARKLILIK GÖSTERDİK

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Bilal Porsun yaptığı açıklamada: “Projemizin ilk yılında çocuklarımıza sunduğumuz temel spor becerileri eğitimi, bu yıl farklı spor branşlarına ait eğitimler ile devam ediyor. Onların bir spor dalında ilerlemeleri ve ülkemizle olan bağlarını güçlendirmeleri için gayret göstereceğiz” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken iseTMOK’la birlikte yürüttüğümüz “Çocuklar için Sportif Eğitime Destek Projesi” ile ülkemizdeki her çocuğun olduğu gibi Suriyeli çocuklarımızın da spor yapma, yaşıtları ile arkadaşlık geliştirme haklarına sahip olduğuna vurgu yapıyoruz ve onları bu imkanları sağlıyoruz. Projemiz sayesinde spor yolu ile çocukların hayatlarında yaratılabilecek güzel farklılıkları bir kez daha gösterme şansı bulduk. Bu yılki eğitimlerde de, çocuklarımıza başarılı, sağlıklı ve keyifli bir dönem diliyorum” dedi.

SPOR SERVİSİ