Ankara'nın Kızılay semtinde akşam saatlerindeki patlamada ölü sayısının 37'e yükseldiği belirtildi. Sağlık Bakanı, ölenlerin 2'sinin terör örgütünden olma ihtimalinin bulunduğunu açıkladı. 19 ağır yaralı 7 kişinin ise ameliyatta olduğunu belirten Müezzinoğlu, bazı yaralıların tedavi edildikten sonra taburcu olabileceğini belirtti. Toplam yaralıların ise 125 olduğu açıklandı. Görgü tanıkları patlamanın saat 18.41'de Güvenpark yakınında meydana geldiğini belirtirken, habere yayın yasağı getirildi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün Ankara'da yaşanan saldırıyla ilgili son gelişmeleri aktardı. Müezzinoğlu, ölü sayısının 37'ye yükseldiğini açıkladı.

Reuters'ın aktardığına göre Müezzinoğlu şunları söyledi: "Dünkü saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 37 oldu. Şu anda hastanelerde 71 yaralı var. Yaralılardan 15'inin durumu ciddiyetini koruyor." "Terörü lanetliyorum, asla başarılı olamayacaklar bu millet bunları kazdıkları çukurlara, hain emellerine ulaşamayacakları şekilde gömecektir" diyen Müezzinoğlu, otopsi raporları hakkındaki bir soru üzerine "Adalet ve İçişleri bakanımız o konudaaçıklama yapacak. İkişer üçer saatlik arayla açıklama yapacaklar" diye konuştu.