Şubat ayında Bostancık Mahallesi'nde üzeri taşlarla kapatılmış ceset bulan Jandarma olayla ilgili şok bilgilere ulaştı. Ölen kişinin Suriyeli Sihem Muhammet olduğunu tespit eden ekipler, Suriyeli Sihem Muhammet'in kardeşleri Mustafa Muhammet Ali ile Ali Muhammet Ali'ye gözaltına aldı. Suriyeli kardeşlerin ifadelerinde ise kız kardeşlerini namus meselesi nedeniyle önce boğup, sonra cesedini yaktıklarını itiraf etti.

PLATİNDEN TESPİT EDİLDİ

Gaziantep'te önce boğulup, sonra öldürülen kadının kimliği sırtında bulunan platinden tespit edildi. Jandarmanın yoğun çalışması sonucu olayın faillerinin ise kadının kardeşleri olduğu belirlendi. Şahinbey ilçesi Hisarkaya Mahallesi kırsal bölgesinde koyun otlatan bir çoban tarafından 29 Şubat 2016 tarihinde bir taş yığını arasında kadın cesedi bulunmuştu. Çobanın haber verdiği Bostancı Mahallesi Muhtarı Ismail Doğan tarafından olay yerine jandarma çağrılmıştı. Jandarma ekiplerinin incelemesi sonrası kadının cesedi Gaziantep Adli Tıp Kurumuna kaldırılarak incelemeye alındı. Kimliği ve yakınları belirlenemeyen kadının cesedi, sahip çıkan olmaması nedeniyle 15 gün Yeşilkent mezarlığı morgunda bekletilmişti. Müracaat olmaması nedeniyle prosedür gereği bekletilen kadının cesedi, Suriyelilerin de yer aldığı kimsesizler mezarlığına defin edilmişti.

SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olayın ardından jandarma ekipleri soruşturma başlattı. Kadının başka bir yerde öldürüldüğünü belirleyen jandarma ekipleri, kadının otopsisinde ise sırtında platin tespit etti. Bölgedeki hastanelerde de platin takılan kadınlar üzerine araştırmasını yoğunlaştıranjandarma ekipleri, Gaziantep ve çevre ilçelerde yakın zamanda sırt bölgesine platin takılmış kadın tespit edemedi. Araştırma alanını genişleten jandarma ekipleri,Kahramanmaraş'ta ise 120 kadının sırtına platin takıldığını belirledi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, yakın zamanda sırt bölgesine platin takılmış bir kadın tespit etti. Kadının Suriyeli Sihem Muhammet olduğunu belirleyen ekipler, kadını bulamadı. Suriyeli Sihem Muhammet'in kardeşleri Mustafa Muhammet Ali ile Ali Muhammet Ali'yi gözaltına alan jandarma ekipleri, kardeşleri sorguladı. Önce suçunu kabul etmeyen kardeşlerin daha sonra ise suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

NAMUS MESELESİ

Suriyeli kardeşlerin ifadelerinde ise kız kardeşlerini namus meselesi nedeniyle önce boğup, sonra cesedini yaktıkları ve Kahramanmaraş'ta öldürdükleri kız kardeşin cesediniGaziantep'in Şahinbey ilçesi Hisarkaya Mahallesi kırsalına attıkları söyledikleri öğrenildi. HABER MERKEZİ