Gaziantep’te başından silahla vurularak öldürülen Suriyeli gazeteci Naji Jerf, öğle namazının ardından defnedilecek. Daha önce de suikast girişimine uğradığı ileri sürülen Jerf, son yolculuğuna tabutunun üzerine örtülen Özgür Suriye Ordusu’nun bayrağı ile uğurlanıyor.
Ülkesindeki iç karışıklıktan kaçarak Gaziantep’e yerleşen Naji Jerf, Cumartesi akşamı Alif Fuat Cebesoy Bulvarı üzerinde yürürken arkasından gelen kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğramış, kaldırıldığı 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.Yapılan otopsinin ardından Jer'in cenazesi ailesine teslim edildi. Kendisi gibi aktivist olan Boshra Kashmar ile çocukları Esma ve Yam, babalarının tabutu başında göz yaşlarını tutamadı. DAEŞ ile ESAD rejiminin saldırılarını anlatan belgesel filmi çeken Jerf’in cenazesinin bulunduğu tabutun üzerine ise Özgür Suriye Ordusu bayrağı örtüldü. Suriye’deki Buğday isimli bir derginin baş editörü olan Jerf 'in cenaze törenine yakınları, arkadaşları ve sevenlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 Suriyeli katıldı. Jerf, Yeşil Kent mezarlığında öğle namazına mütakiben kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

DAEŞ VE REJİMİN HEDEFİNDEYDİ
Suriye’de yayın hayatına başlayan ve Gaziantep’te yayınlanmaya devam eden Buğday dergisinde rejim ve DAEŞ karşıtı yayınlar nedeniyle tepkiler alan Jerf’in, rejim ve DEAŞ’in bölgedeki saldırı ve katliamları ile ilgili çektiği filmlerin ardından tehditler almaya başladığı belirtildi. Sosyal medyadaki kendi hesaplarından ve oluşturduğu hesaplardan da Özgür Suriye Ordusu'nun propagandasını yaptığı belirtilen Jerf’in, iki defa aracına bomba yerleştirildiği ileri sürüldü. Yakınları araca konulan bombaların ikisinde de Jerf'in fark ederek, polise müracaat ettiğini ve olay yerine gelen polis ekipleri tarafından bombanın etkisiz hale getirildiği iddia etti.

FRANSA’YA GİDECEKTİ
Aldığı tehditler ve saldırı girişimleri nedeniyle Gaziantep’ten ayrılmak isteyen Jerf, dergi yayınlarını ve film çekimlerini sürdürebilmek için Fransa’ya taşınma hazırlığına başladığı belirtildi. Gerekli tüm izinleri alan ve resmi işlemleri tamamlayan Jerf’in, ilk iş günü olan Pazartesi günü ailesi ve çocukları ile birlikte İstanbul’a, Çarşamba günü ise 2 gün kalacağı İstanbul’dan ayrılarak Fransa’ya gitmek için hazırlandıkları öğrenildi.

İKİNCİ FİLMİNİ MONTAJLIYORDU
DAEŞ ve Esad rejiminin Suriye'de yaptığı zulmü ve katliamları analatan film çeken Jerf, aynı filmin devamını da çektiği öğrenildi. İkinci filmin çekimini tamamlayan Jerf'in, filmi montajlama çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Daha da artan tehditler ve baskılar nedeniyle Jerf'in ikinci filmin montajını Fransa'da tamamlayarak, vizyona sokmayı planladığı bildirildi.
Jerf’in öldürülmesi olayını henüz üstlenen olmazken, polis konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.