Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bir eve giren şahıslar, yalnız yaşayan yaşlı adamı ellerini kelepçeyle bağlayıp ağzına bez tıkayarak dövdükten sonra evdeki parayı da çalıp kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre olay, Sofalıcı Mahallesi'nde meydana geldi. Evinin zili çalan Ökkeş Bozkurt (84), torunlarının geldiğini sanarak kapıyı açtı. Evinde yalnız yaşayan yaşlı adam, içeriye davet ettiği şahıslara meyve ikram edip kısa süre sohbet etti. Yaşlı adamın yanına oturan şahıslar, silahı olup olmadığını sordu. Olumsuz cevap alan şahıslar, yaşlı adamın ellerini plastik kelepçe ile bağlayıp, ağzına da yastık içi tıkadıktan sonra öldüresiye dövdüler. Yaşlı adamı yere yatıran şahıslar, gözüne bıçak sapladılar. Evi didik didik eden şahıslar, buldukları bin 550 lirayı alıp kayıplara karıştı. Acılar içinde kıvranan yaşlı adamın imdadına torunu İdris Bozkurt yetişti. İdris Bozkurt, babası ile birlikte dedesini hastaneye kaldırdı.

“ÖLDÜ DİYE BIRAKIP GİTTİLER”Olayı anlatan Ökkeş Bozkurt, ’’3 gün evvel gece kapıyı çalan oldu. İki kişi selam vererek içeri girdi. Saat 21.00 civarlarıydı. Ben eve gelen şahıslara meyve getirdim. Sonra şahıslar biraz oturduktan sonra beni dövmeye başladılar. Ellerine bıçak alıp gözümü bıçakladılar. Sonra beni dövüp öldü diye bırakıp gittiler. Beni 3 yerimden bağlamışlar. Kaç kere imdat diye bağırdım. Sonra bana tabanca çekip, bağırırsan kafana sıkarım diye tehdit ettiler. Böyle teslim aldılar beni. Birisi tabancayı kafama dayadı, birisi de dövdü. Ben şahıslar giderken duydum, ‘öldü, bırak gidelim' dediler. Ağzıma bez tıkadılar. Elimden, belimden, ayaklarımdan bağladılar. Hiçbir yere kıpırdayamadım. Elimi önden bağladıkları için zorla da olsa elimle ağzımı açıp bağırdım. Şahıslar kaçarken kapıyı açık koymuşlar, aşağıda caminin orada oturan komşular bağırma seslerimi duymuşlar. Olay olduğunda oğlum Hacı Bozkurt göreve gitmişti. Beni döve döve her yeri kan ettiler. Öyle ki koyun kessen o kadar kan akmazdı. Ondan sonra da evde birikimim olan bin 550 liramı çalarak evi terk ettiler. Başıma silah dayayarak beni gasp ettiler” dedi.
Oğlu Sait Bozkurt ise babasını bu hale getirenlerin güvenlik güçleri tarafından bir an evvel bulunmasını istedi.
Dedesini elleri bağlı şekilde bulduğunu anlatan torunu İdris Bozkurt, “Dün evde otururken dedemin sesi geldi. Koştum geldim. Lambalar sönmüştü. Odaya girdiğimde dedemi darp edilmiş bir vaziyette buldum. Dedemin elini plastik kelepçe ile bağlamışlardı. Geldiğimde dedemin ağzına bez tıkamışlardı. Sonra boğazına bez bağlamışlardı. Ben daha sonra bezleri çözdüm. Ellerini de çözdüm. Sonra babamı aradım, babam da görevden gelerek dedemi hastaneye kaldırdık” diye konuştu.