Gaziantep’te, bir suçtan aranması olduğu için uygulama yapan polisleri görünce kaçan ve bir eve girerek üzerinde taşıdığı silahı çekerek intihar edeceğini söyleyen şahıs herkese korku dolu anlar yaşattı. Şahıs, polis ekipleri tarafından uzun süren çabalar sonucu ikna edilerek gözaltına alındı.

Ulaş Mahallesi’nde uygulama yapan polis ekipleri durumundan şüphelendiği Y.Ç. ‘nin (35) (Yusuf Çiçek) kimliğini kontrol etmek istedi. Bir suçtan arama kaydı olduğu öğrenilen Y.Ç. polislerin dur ihtarına uymadı ve 11 Noli sokak üzerinde bulunan bir eve girerek, üzerinde taşıdığı silahı çekti. Silahını polislere doğrultan ve yanına yaklaşılması durumunda intihar edeceğini belirten Y.Ç. kapıyı kapatarak kendini içeriye kilitledi.

Polis ekiplerinin haber vermesi ile olay yerine özel hareket polisleri ile birlikte çok sayıda ekip sevk edildi. Sokak üzerinde güvenlik önlemi alan özel hareket polisleri, evin çevresine kimseyi yaklaştırmadı.

Zaman zaman evin demir parmaklıklı penceresinden görünen Y.Ç.‘yi polisler uzun süre ikna etmeye çalıştılar. Bu sırada olay yerine gelen akrabalarının da çabaları ile Y.Ç. silahını polislere teslim ettikten sonra teslim oldu.

Teslim olduktan sonra fenalaşan Y.Ç. bir süre kapının önünde yere uzanarak kendine gelmeye çalıştı. Polis, kendine gelen şahsı gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Alınan bilgiye göre, Y.Ç.’nin daha önceden bir çok suç kaydının bulunduğu, bir suçtan dolayı hakkında yakalama kararı bulunduğu için polisten kaçtığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.