Şahinbey İlçesi Dokur Köyü'nde yola döşenen kilit taşlarının, köyün CHP bayraklarıyla donatılmasından dolayı değil, asfaltı düzgün yapmayan müteahhide para ödenmediğinden dolayı söküldüğü öğrenildi.
OLAYIN NEDENİ ANLAŞILDI
Köylüler, köye CHP bayrakları asıldıktan sonra kilittaşının söküldüğünü iddia ederken, olayın içyüzü daha sonra anlaşıldı.Köydes Projesi kapsamında Dokur köyünün yolları önce asfaltlandı. Ancak Kaymakamlık asfaltı beğenmediği için müteahhide para ödemedi. Asfaltın üzerine kilittaşı döşenmesi için iş bir başka müteahhite verildi. Ancak asfaltı iyi yapmayan müteahhit, kilittaşının altında kalan asfaltı iyi yaptığını iddia ederek devletten para talebinde bulunmasın diye, döşenen kilittaşının tekrar sökülmesine karar verildi.
KARADUMAN GİRİŞİMDE BULUNDU
Gaziantep İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman, köyde asfalt ve kilittaşının özel idare tarafından değil, Köydes Projesi kapsamında Şahinbey Kaymakamlığı tarafından yapıldığını belirtirken, köylülerin mağdur olmaması için kilittaşının yeniden döşenmesi için gerekli girişimlerde bulundu. Dün Dokur köyüne giden Gaziantep İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, köylülülerin sıkıntılarını dinledi. Köy sakinleri, yolun asflatlandığını, sonra da üzerine kilittaşı döşendiğini, ancak daha sonra bu kilittaşlarının da söküldüğünü belirterek bu duruma bir anlam veremediklerini söyledi.
KÖYLÜLER TEPKİ GÖSTERDİ
Daha önce asfalt yapılan yola, sonra kilittaşı döşenip, sonra da herhangi bir açıklama yapılmadan bunun da söküldüğünü gören köy sakinleri duruma tepki gösterdi. Köy sakinleri kilittaşlarının sökülmesine köye asılan CHP bayraklarının neden olduğunu düşünerek tepkilerini dile getirdi. 200 hanelik köy sakinleri, bundan önce köyün çoğunluğunun Ak Parti'ye oy verdiğini söyledi. Yoldaki kilittaşlarının sökülmesinden dolayı araçlarını dışarı çıkaramadıklarını, acil bir durumda ne yapacaklarını kara kara düşündüklerini belirten köy sakinleri, "Mağduruz" dedi.
KARADUMAN, KAYMAKAMI ARADI
Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan'ı arayan Menderes Karaduman, bozuk asfaltla ilgili ekibin köye gelerek bir tutanak tutması ve ardından acilen asfaltı bozuk olan yola kilittaşının yeniden döşenmesi gerektiğini söyledi. Köy sakinleri Karaduman'a dualar edip, alkışlarken, "Özel İdare'nin konusu olmamasına rağmen köye gelip sorunumuzla ilgilendiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Böyle siyasetçilerde varmış" dediler.
SURİYELİ İŞÇİLER ÇALIŞIYOR
Bu arada köydeki kilittaşı çalışmalarında Suriyeli gençler çalışıyor. Günlük 35 TL yevmiye ile çalışan Suriyeli işçiler, hallerinden memnun. Meral KINACILAR