Gaziantep'ten Afyonkarahisar’a kızını görmeye giden Mehmet Emin Kınık, akli dengesi bozuk bir kişi tarafından öldürüldü. Akıllara durgunluk veren cinayette, akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen şüpheli, kurusıkı tabancaya yerleştirdiği demir bilye ile başından vurarak öldürdü. İnanpaşa İlçe Adliyesine sevk edilen cinayet zanlısı Ramazan K. gazetecilerin, “niye vurdun” sorusuna “Kim vurdu” diyerek, ardından tepki gösterdi.

Edinilen bilgilere göre, olay Sinanpaşa ilçesine bağlı Tınaztepe beldesinde meydana geldi. İddialara göre geçtiğimiz Cumartesi günü Gaziantep’ten beldede oturan kızını ziyarete gelen Mehmet Emin Kınık (60) dün akşam saatlerinde belde meydanında bulunan bir çay bahçesinde dünürleri ile birlikte çay içmek oturdu. Bu sırada çay bahçesine gelen ve uzun süredir şizofreni hastası olduğu öne sürülen Ramazan K., bir anda belindeki tabancayı çıkararak Kınık’ın şakağına tek el ateş etti.

GÖZALTINA ALINDI

Kınık’ın aldığı kurşun darbesi ile kanlar içinde yere yığıldığı belirtilirken, birlikte oturduğu dünürleri ise Ramazan K.’ye müdahale ederek elindeki tabancayı aldı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri Kınık’ın hayatını kaybettiğini belirlerken, Ramazan K.’nin ise jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

KİM VURDU ?

Ramazan K.’nin akıllara durgunluk veren olayda, kurusıkı tabancanın önüne demir bilye yerleştirdiği ve Kınık’a o şekilde ateş ettiği öne sürüldü. Olayda hayatını kaybeden Kınık’ın beldede gelin olan ve uzun süredir görmediği kızını ziyarete geldiği öğrenildi. Beldede olayın halen şaşkınlı yaşanırken, olay anında bölgede olan vatandaşlar Ramazan K.’nın neden böyle bir şey yaptığına halen anlam veremediklerini ifade ettiler. Öte yandan, jandarmadaki işlemlerinin ardından, Sinanpaşa İlçe Adliyesine sevk edilen cinayet zanlısı Ramazan K. gazetecilerin, “niye vurdun” sorusuna “Kim vurdu” diyerek, ardından tepki gösterdi.

30’A YAKIN KİŞİNİN İFADESİNİ ALDI

Olay soruşturma safhasında jandarma ekiplerinin her ayrıntıyı didik didik inceledikleri aktarılırken, ekiplerin 30’a yakın görgü tanığının ifadesini de aldıkları öğrenildi. Cinayeti işleyen Ramazan K.’nın yaklaşık 9 yıldır eşinden ayrıldığı iki çocuğunun olduğu ve beldede geçimini motosiklet ve bisiklet tamiri yaparak sağladığı da öğrenildi. Diğer yandan, sebepsiz bir yere cinayete kurban giden Mehmet Emin Kınık cenazesinin ise yapılan otopsi işlemlerinin ardından Tınazetepe Belediyesi’ne ait cenaze aracı ile defin edilmek üzere memleketi Gaziantep’e gönderildiği kaydedildi. İHA