Ak Parti Şehitkamil ilçe Başkanı Halil Uğur, 1 Kasım 31 Aralık tarihleri arasında bütün ilçelerin kongresini yapıp bitireceğini söyledi. Şehitkamil olarak henüz bir takvim almadıklarını belirten Uğur aday olup olmayacağıyla ilgili de, "İl başkanımız, teşkilatımız ne derse onu yaparım. Bana aday ol devam et derlerse devam ederim veya başka bir arkadaşımıza destek ver derlerse destek veririm" dedi.

2015'te yapılacak genel seçimler için sahaya indiklerini, çalıştıklarını söyleyen Halil Uğur, "Bölge toplantıları yapıyoruz. Selahattin Eyyübi mahallesinde yaptık, sırada Karşıyaka var. Mahallelere belediye başkanlarımız ve daire başkanlarımızla birlikte gidiyoruz. Mahallelerin sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz ve çözüm üretiyoruz. Selahattin Eyyübi mahallesinde muhtarlar ve mahalleliden alığımız sorunların büyük bölümü çözüme kavuştu" diye konuştu.

Mahallelerden daha çok çevre düzenlemesi, park, bahçe ihtiyaçları, yol, asfalt konularında şikayetler aldıklarını dile getiren Uğur, "Selahattin Eyyübi mahallesinde 15 civarında ihtiyaç talebi vardı, hepsi giderildi. Bölge toplantılarının ikincisini Karşıyaka'da yapacağız" dedi.

İlçe kongresinde aday olup olmayacağıyla ilgili bir soruyu ise Uğur şöyle yanıtladı:"Ben görevimin başındayım, devam ediyorum. İl başkanımız , teşkilatımız ne derse onu yaparım. Bana aday ol devam et derlerse devam ederim. Veya 3 aydır devam ediyorsun, yeter, başka bir arkadaşımıza destek ver, sende yönetime gir, yedek yönetime gir veya mahalle temsilcisi ol derlerse arkadaşa destek veririm. Benim hizmet anlayışım, mantığım bu. Hizmete devam ederim" diye konuştu.

Uzer'in aday olup olmayacağı ile ilgili bir soruya ise Uğur, "İl kongresine daha zaman var. Zamanı gelince İl Başkanının aday olup olmayacağı belli olur. Bir tweetle bu işler olmaz" dedi. Meral KINACILAR