Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asım Güzelbey dün Ak Parti'den Gaziantep Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Güzelbey, şehir dışında olduğu için başvurusunu oğlu Güven Güzelbey, Ünsal Göksen ve Ercan Karakoyunlu yaptı. Asım Güzelbey, adaylığı ile ilgili Gazetemize yaptığı açıklamada, "Davet edildim" dedi.

Dün il binasına giden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Ünsal Göksen beraberinde oğlu Güven Güzelbey ve eski koruma müdürü Ercan Karakoyunlu Asım Güzelbey'in dosyasını il yöneticilerine sundu. Ünsal Göksen burada yaptığı konuşmada "10 sene bu şehre hizmet eden büyükşehir belediye başkanımız Asım Güzelbey adına Güven Beyle beraber müracaatını yaptık, inşallah hem ülkemize hem de gazi şehrimize hayırlı olur. Zamanı gelmiş, vakit saat dolmuş, adaylık bugün kısmet oldu. Bundan sonra da kısmet neyse o olur, hayırlısı olsun" dedi. Güven Güzelbey de babasının Bursa'da bir toplantıda konuşmacı olarak bulunması nedeniyle aday adaylığı müracaatını kendisinin yaptığını söyledi. Güven Güzelbey, "Bu konuda il başkanını bilgilendirdik. Bende getirip teslim ettim" dedi.

DAVET ÜZERİNE BAŞVURDUM

Asım Güzelbey, aday adaylığının daha önce gündeminde olmadığını,

davet üzerine aday adaylığına başvurduğunu söyledi.

Güzelbey, "Genel merkezden arkadaşlar müracaat et dediler. Ülkeme ve memleketime hizmet etmek için aday adayı olmaya karar verdim. Yani davet gelince davete icabet ettim" dedi.

GAZİANTEP'İN SORUNLARINI İYİ BİLİYORUM

10 sene belediye başkanlığı yaptığını, Gaziantep'in sorunlarını iyi bildiğini belirten Güzelbey, "Önce kısmet tabi. 15 Eylül'ü bekleyeceğiz. Benim kişisel bir beklentim yok. Gelebileceğim en yüksek noktaya geldim. Gaziantep'in sorunlarını iyi bilen, şehri tanıyan birisiyim. Hatta Gaziantep'in sorunlarını benim kadar iyi bilen az insan vardır bu şehirde. Suriye meselesi, mültecilerin, sığınmacıların sorunları, kentin eğitim, spor sorununu biliyorum" diye konuştu.

ANKET YAPIN DEDİM

Kendisini adaylığa davet edenlere, anket önerdiğini anlatan Güzelbey, "Bana ihtiyaç varsa geleyim. Hatta Gaziantep'te anket yapın en yüksek kim çıkarsa onu listeye koyun dedim. Popüleritem son derece iyi. Halkımızın hizmetinde bir 5 sene hizmet vermek benim için gurur kaynağı olur" dedi.

SİYASİ PARTİLERLE KAVGAM OLMADI

Aday adaylığı için sağlık bakanlığındaki danışmanlık görevinden istifa ettiğnii, başka bir meşguliyetinin olmadığını dile getiren Güzelbey, "Tabi bu işler belli olmaz. Son dakika her şey değişiebilir. Ancak şunun altını çizeyim, ben kimseyle problemli ayrılmadım. Siyasi partilerle kavgam olmadı. Akif Ekici ile bir ara sıkıntı oldu. Ancak kurumsal olarak ne CHP, ne MHP hiç bir partiyle sorunum olmadı" dedi. Meral KINACILAR