(İHA) - Gaziantep’te okul yıkımını protesto eden veliler okulda toplanarak eylem yaptı. Olay yerine gönderilen çok sayıda polis ekibi de okul çevresinde güvenlik önlemi aldı.
Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Perilikaya Mahallesi’nde bulunan Mustafa Marangoz İlkokulu’nun yıkılacağını duyan veliler, geçen hafta içinde başlattıkları eylemlerine devam etti. Öğrencileriyle okula giden veliler okul bahçesinde bekleyerek öğrencilerinin okula girmesine izin vermedi. Öğrenciler de ailelerine destek vererek protesto gösterisine katıldı. Sorunları çözülmediği takdirde eylemlerine devam edeceklerini ve öğrencilerinin okula girmesine izin vermeyeceklerini ifade eden veliler, yetkili birisinin gelip kendilerine bilgi vermesini istediler.
Emine Baydar adlı veli okulun mahallede bulunan başka okulun ek binası tamamlanana kadar yıkılmamasını istediklerini ifade ederek, “Bizim okulumuz eskiyse yıkılabilir ama bizim de mağdur olmamamız gerek. Barak İlkokulu’nda ek bina yapılıyor. Buranın yıkımı 40 gün durdurulursa eğer oradaki ek bina yapılır ve çocuklarımız oraya alınır. Ne ortaokuldaki çocuklarımız mağdur olur ne de ilkokuldaki çocuklarımız mağdur olur. Burada her sınıfta 80 kişi olacakmış. Çocuklarımız burada nasıl okuyacak” dedi.