Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında İlçe merkezindeki okullarda “Sağlıklı Yaşamda Temizlik ve Hijyen”, “Eğitimde Bizde Varız” ile “Trafik ve Eğitim” adlı seminer düzenlendi.

İslahiye Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Gökçe Yıldırım okullarında yapılan “Sağlıklı Yaşamda Temizlik ve Hijyen” projesinin bir gün değil sürekli olarak öğrencilerin yanı sıra diğer insanların da katılması gereken bir seminer olduğunu belirterek, GAÜN İslahiye Meslek Yüksekokulu yetkililerine teşekkür etti.

İFADE ÖNEMLİ

Seminerle öğrencilerin bilgilendirilmesi, konunun gündemde tutulmasının ve yüksekokul öğrencilerinin toplum karşısında kendilerini ifade etmelerinin amaçlandığını ifade eden GAÜN İslahiye Meslek Yüksekokulu TDP Proje Koordinatörü Bilal Erdoğan, Toplumsal Duyarlılık Projeleri dersi kapsamında ortaöğretim okullarındaki öğrencilere sağlıklı yaşamada temizlik ve hijyen konusunu onların anlayabileceği dilde anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Sağlıklı yaşam için hijyenin gerektiğinin altını çizdiklerinin belirten Erdoğan, “Sağlıklı Yaşamda Temizlik ve Hijyen” konulu seminer programında öğrencilere; el hijyeni, tırnak bakımı ve hijyeni, ağız hijyeni ve saç hijyeni konularında çizgi film karakterleriyle konu anlatımı yapılarak öğrencilerin dikkatinin çekilmeye çalışıldığını ifade etti. BÜLTEN