Sonbaharla birlikte Türkiye’nin pek çok bölgesinde hastaneler el-ayak-ağız hastalığı belirtilerini taşıyan hastaların şikâyetleriyle dolup taşarken; söz konusu hastalığın sığınmacı nüfus barındıran bölgelerde yoğunlaşması ve kimi yerlerde vaka sayısının salgın boyutuna ulaşması endişe uyandırdı.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan hastalığın hangi boyutlara ulaştığı konusunda açıklama istedi.

EL VE AYAK HAST ALIĞI

CHP’li Ekici, söz konusu önergesinde, yarım asrı aşan başarılı aşı politikası ve uygulamasıyla pek çok hastalığın eradike edildiği Türkiye’de özellikle Suriye’den gelen göç dalgasıyla birlikte nadir görülen hastalıkların yeniden görülmeye başladığını kaydederek bu hastalıklardan birinin de enterovirüs ailesinden coxsackie virüsünün yol açtığı el-ayak-ağız hastalığı olduğunu belirtti.

HASTANELER DOLUP TAŞIYOR

Sonbahar boyunca Türkiye’nin pek çok bölgesinde hastanelerin el-ayak-ağız hastalığı belirtilerini taşıyan hastaların şikâyetleriyle dolup taştığını ifade eden Ekici “Ağırlıklı olarak okula ve kreşe giden çocuklarda görülen bu hastalığın, salgına dönüştüğü yönünde ciddi endişeler ortaya çıkmıştır. Bu gelişmeyle birlikte kamuoyu Türkiye’de onbinde bir görülen el-ayak-ağız hastalığının görülme sıklığının %2’lere kadar çıkmasının nedenini merak etmektedir” dedi. HABER MERKEZİ